'Sloper' Mbappé maakt indruk in Spanje: 'Hij is onvervangbaar'

Reacties

Kylian Mbappé heeft dinsdagavond grote indruk gemaakt op de Spaanse media met zijn optreden tegen Real Sociedad (1-2). De 25-jarige steraanvaller gaf in de achtste finale van de Champions League alvast een voorproefje van wat de supporters van Real Madrid komend seizoen van hem kunnen verwachten.

'Sloper' Mbappé maakt indruk in Spanje: 'Hij is onvervangbaar'
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
1 - 2
PSG
PSG

Althans, als Mbappé inderdaad transfervrij overstapt naar De Koninklijke, zoals iedereen verwacht. De komende maanden is hij nog gewoon speler van Paris Saint-Germain en in Baskenland bewees de Franse superster dat alle verhalen over zijn toekomst hem niet in de weg zitten. Met twee goals van pure individuele klasse hielp hij de ploeg van trainer Luis Enrique aan een plek in de kwartfinale.

En dus prijkt Mbappé woensdag op de voorpagina's van de grote sportkranten. 'Mbappé is niet te stoppen', kopt Marca. 'Hij verwoestte La Real met een dubbelslag en heeft nu zeven keer gescoord en vijf wedstrijden op Spaanse bodem.' AS is al even lovend en noemt Mbappé een sloper. En L'Équipe stelt dat de Franse superster simpelweg onvervangbaar is voor de Parijse miljoenenploeg.

Luis Enrique had eerder de suggestie gewekt dat PSG ook zonder Mbappé kan en baarde opzien door hem in de Ligue 1 twee keer vroegtijdig naar de kant te halen. Het maakte veel los. Zelf stelde de hoofdrolspeler dinsdagavond dat hij echter geen problemen heeft met de Spaanse coach. Die was zelf op de persconferentie na afloop ook lovend. 'Kylian is de beste speler ter wereld, maar dat wist ik al.'

Vervolgens wees Luis Enrique de aanwezige pers erop dat PSG toch echt moet wennen aan een leven zonder Mbappé. 'Hij zal voor elke coach en voor elke trainer 50 goals en 25 assists maken. Maar blijkbaar ligt zijn toekomst niet hier, dus moeten we ook andere oplossingen uitproberen. Maar we hebben geen probleem met elkaar, we doen ons best voor het team. En vandaag was hij uitzonderlijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Spaanse trainer twijfelt ook niet aan de toewijding van zijn ster. 'Kylian investeert nog altijd evenveel. Hij blijft zich inspannen voor zijn ploeggenoten. Je hoeft hem ook niet te managen, want hij managet zichzelf. Vandaag had hij een vastere positie dan normaal. Normaal heeft hij meer vrijheid, nu speelde hij meer vanaf links. Maar voor het doel is hij dodelijk.' Dat weten ze ook in Spanje maar al te goed.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.