Luis Enrique denkt dat PSG er zonder Mbappé toch beter op zal worden

Reacties

Het vertrek van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain is nog altijd niet officieel bevestigd, maar trainer Luis Enrique lijkt wel te weten hoe laat het is. De Spanjaard denkt dat PSG er zonder de steraanvaller niet minder op wordt.

Luis Enrique denkt dat PSG er zonder Mbappé toch beter op zal worden
© Pro Shots
Monaco
Monaco
0 - 0
PSG
PSG

De naam van AC Milan-speler Rafael Leão valt veelvuldig als opvolger van Mbappé. Luis Enrique deed de vragen daarover op de persconferentie af met een mopje. 'Is dat een zanger?', lachte Luis Enrique. 'Grapje. Ik weet heel goed wie hij is, maar ik kan niet over spelers praten die niet bij onze club spelen', aldus de trainer van PSG, die wel denkt dat zijn ploeg er volgend seizoen beter voor zal staan dan nu.

'Wat ik wél kan zeggen is dat ik denk, hoop en de overtuiging heb dat we volgend seizoen een beter team zullen hebben dan nu, als alles volgens plan verloopt. Daar twijfel ik niet aan. En dan in alle opzichten. Verdedigend, aanvallend, fysiek, technisch en tactisch', toont de trainer zich optimistisch. 'Luis Campos (technisch directeur, red.) en ik spreken elke dag over het heden en de toekomst van het team. Als coach probeer ik het maximale te halen uit alle aanwezige spelers. Ik let altijd op het teambelang.'

Daags voor de wedstrijd tegen AS Monaco werd Luis Enrique ook nog gevraagd naar de scherpe reactie die hij vorige week gaf op het wisselen van Mbappé in het duel met Stade Rennes. 'Dat was een spontane reactie na een wedstrijd. Maar het was wel de realiteit, hoe mensen het ook interpreteren. Voor mij is het belangrijk om de gemoedsrust te hebben om altijd de beste oplossingen voor het team te kunnen zoeken.'

De wedstrijd in Stade Louis II is voor PSG een kans om een voorschot te nemen op alweer een landstitel. De Parijzenaren staan elf punten voor op eerste achtervolger Stade Brest en dertien stuks op de Monegaskische opponent. In Ligue 1 staat dit weekend de 24ste van 38 speelronden op het programma.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
30
20
9
1
73-26
+47
69
2
Monaco
30
17
7
6
56-38
+18
58
3
Brest
30
15
8
7
44-29
+15
53
4
Lille
30
14
10
6
43-26
+17
52
5
Nice
30
13
9
8
33-24
+9
48
* Actueel tot en met 25 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Meer Rafael Leão
Meer over Rafael Leão
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.