Vertrekkende Mbappé toont zijn klasse bij zege op Real Sociedad

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain naar de kwartfinale van de Champions League geholpen. De Fransman, die na dit seizoen vertrekt bij PSG, scoorde twee keer bij de overwinning op Real Sociedad in de achtste finale.

Real Sociedad
1 - 2
PSG
PSG

Real Sociedad moest na het verlies in Parijs hopen op een wonder en was in de openingsfase een aantal keer serieus gevaarlijk. Toch was de eerste grote kans voor PSG. Mbappé snelde langs de verdediging, bediende Bradley Barcola, maar die schoot recht op Real Sociedad-doelman Álex Remiro.

Na een kwartier was het alsnog raak voor de uitploeg. Mbappé - die afgelopen weekend nog in de rust werd gewisseld - was verdediger Igor Zubeldia te slim af en schoot hard raak in de verre hoek. Zo hard dat een deel van het Spaanse net het begaf. Na een korte onderbreking kon de wedstrijd echter weer hervat worden.

Aan het begin van de tweede helft ging Real Sociedad nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar tien minuten na rust schoot Mbappé alle Spaanse hoop aan diggelen. De veelbesproken Fransman vertrok van eigen helft, kon door geen van de verdedigers ingehaald worden en schoot raak in de korte hoek.

Sheraldo Becker was in de basis begonnen bij Real Sociedad, maar ook de Nederlander kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Na een uur werd de ex-speler van ADO Den Haag en PEC Zwolle naar de kant gehaald. De ploeg van trainer Imanol Alguacil leek kort daarna de 1-2 te maken, maar invaller Ander Barrenetxea stond nipt buitenspel.

In het laatste kwartier kon PSG-doelman Gianluigi Donnarumma zich nog onderscheiden met een knappe reflex op een poging van Beñat Turrientes, maar in de slotfase moest de Italiaan toch vissen. Mikel Merino zorgde voor een eretreffer. Verder kwam het niet en dus plaatste PSG zich - na de eerdere 2-0 overwinning in eigen huis - uiteindelijk moeiteloos voor de kwartfinale van de Champions League.