'Luis Enrique heeft het hart en de trots van Mbappé geraakt'

Reacties

Opmerkelijk: Kylian Mbappé werd vrijdagavond halverwege naar de kant gehaald in de wedstrijd tussen zijn vorige en zijn huidige club: AS Monaco – Paris Saint-Germain. Mbappé zou daar niet van gediend zijn.

'Luis Enrique heeft het hart en de trots van Mbappé geraakt'
© Pro Shots
Monaco
Monaco
0 - 0
PSG
PSG

De PSG-ster werd vervolgens in de tweede helft overal gevolgd door de camera's. We zagen de aanvaller lachend door de catacomben van Stade Louis II lopen, we zagen hem in een skybox in het stadion zitten voor de tweede helft, geflankeerd door onder meer zijn moeder. Onder meer RMC Sport verbaast zich over die houding. Toch zou hij not amused zijn met zijn wissel, die volgens trainer Luis Enrique tactisch van aard was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Le Parisien weet wat er gebeurd is. 'Hoewel de relatie tussen Luis Enrique en Mbappé vanaf het begin gebaseerd was op respect, vertrouwen en dialoog, wisselen de twee recent weinig woorden. In de rust heeft Luis Enrique in een koud zinnetje verteld dat Mbappé eruit ging voor Randal Kolo Muani, zonder enige toelichting. Dat heeft zijn hart en zonder twijfel zijn trots geraakt'

De Spaanse pers heeft vrijdagavond ook meegekeken, en dan niet zozeer omdat PSG dinsdag tegen Real Sociedad speelt in de Champions League. Nee, MARCA kijkt alvast vooruit naar volgend jaar, als Mbappé waarschijnlijk bij Real Madrid speelt. 'Het lijkt duidelijk dat hij zijn vertrek voorbereidt. We zullen dinsdag zien of Luis Enrique de duimschroeven verder aandraait', aldus het in Madrid zetelende sportdagblad.

Mbappé kreeg overigens ook geen hoge cijfers in de Franse pers. Le Parisien had nog een 4 voor hem over, waarmee hij niet de slechtste man was. Bij L'Équipe kreeg de goalgetter een 3, waarmee hij gedeeld het slechte jongetje van de Parijse klas was. Ook Get Football News France gaf Mbappé het (gedeeld) laagste cijfer van iedereen: in dit geval een 4.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
31
20
10
1
76-29
+47
70
2
Monaco
32
18
7
7
62-42
+20
61
3
Brest
32
16
9
7
49-33
+16
57
4
Lille
32
15
10
7
48-31
+17
55
5
Nice
31
14
9
8
36-25
+11
51
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.