Slijtageslag in Amsterdam: aantal krampgevallen valt op

Het gelijkspel tussen Ajax en PSV heeft beide ploegen veel kracht gekost. Althans, zo oogde het. De analytici zagen opvallend veel krampverschijnselen tijdens het duel in de Johan Cruijff Arena.

Ajax
Ajax
1 - 1
PSV
PSV

'Dat viel me wel heel erg op', vertelde analyticus Kenneth Perez in zijn ESPN-analyse van de kraker in Amsterdam. 'Er lagen er wel veel. Gooijer bij Ajax en bij Taylor en Sutalo dreigde de kramp er ook in te schieten. Dat zie je meer bij jongens die niet zo vaak spelen en ineens een wedstrijd op hoog niveau moeten afwerken. Dan krijg je dat.'

'Mauro Júnior had het, maar Dest verbaasde me daarom wel', vervolgde de voormalige middenvelder annex aanvaller, die in zijn actieve loopbaan voor beide ploegen uitkwam. 'En dan zie je Henderson de negentig minuten met twee vingers in zijn neus uitspelen...'

Collega Marciano Vink had wel een idee waar de gevallen bij Ajax vandaan kwamen. 'Ik denk dat er voor Ajax ook wel wat spanning op deze wedstrijd zat. In Eindhoven hebben ze een verschrikkelijke tweede helft gespeeld (5-2 nederlaag, na een 1-2 ruststand, red.). En ze willen thuis niet afgaan, je moet toch het spel maken en dat doen met spelers die dit niet gewend zijn. Die intensiteit. PSV vraagt dat iedere wedstrijd van zijn spelers.'

Lees hier ook onze tactische analyse van het duel.