'Slechts vijf spelers op dit moment meer waard dan Frenkie de Jong'

Reacties

Frenkie de Jong is door de onderzoekers van CIES Football Observatory bij de meest waardevolle spelers van dit moment geschaard. De middenvelder van Oranje en Barcelona hoeft met een geschatte transferwaarde van 138,7 miljoen euro slechts vijf spelers boven zich te dulden.

'Slechts vijf spelers op dit moment meer waard dan Frenkie de Jong'
© Pro Shots

Dat concludeert het onderzoeksbureau op basis van een speciaal ontwikkeld algoritme. Phil Foden heeft de hoogste transferwaarde. Manchester City zou op dit moment ruim 190 miljoen euro kunnen vragen voor de Engelse technicus. Landgenoten Mason Greenwood (178 miljoen) en Marcus Rashford (159,1 miljoen) completeren het podium, de topvijf wordt volgemaakt door Borussia Dortmund-topschutter Erling Haaland (155,5 miljoen) en Manchester United-smaakmaker Bruno Fernandes (154,3 miljoen).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarachter komt De Jong, die daarmee ook verreweg de duurste Nederlander van het moment is. Verder hebben alleen Matthijs de Ligt en Donny van de Beek de lijst gehaald met spelers uit de grote vijf competities die meer dan vijftig miljoen euro waard zijn. De verdediger van Juventus wordt ingeschaald op 89 miljoen euro, EK-afvaller Van de Beek is ondanks een moeizaam jaar bij Manchester United nog altijd 55,1 miljoen waard. Amerikaans international Sergiño Dest krijgt een prijskaartje van 92,7 miljoen.

Mbappé
Een blik op de lijst leert dat de contractduur van spelers waarschijnlijk een belangrijke rol speelt in het berekenen van de transfersom. Kylian Mbappé is met zijn tot 2022 lopende contract bij Paris Saint-Germain bijvoorbeeld pas terug te vinden op de twaalfde plek met een transferwaarde van 118,3 miljoen euro, tussen Jadon Sancho (120,8 miljoen) en Ferran Torres (118 miljoen) in. Mbappé is meteen ook de enige speler in de gepubliceerde lijst wiens verbintenis nog maar één jaar doorloopt.

De lijst van CIES Football Observatory

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.