De Ligt en De Jong ondanks coronacrisis nog ingeschaald boven magische grens

Reacties

De coronacrisis zet de transferwaardes onder druk. Toch zal er flink in de buidel moeten worden getast voor bijvoorbeeld Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die tot de toptwintig van spelers met de hoogste prijskaartjes behoren.

De Ligt en De Jong ondanks coronacrisis nog ingeschaald boven magische grens
© Pro Shots

Volgens het Zwitserse onderzoekscentrum CIES Football Observatory blijft Kylian Mbappé de grootste waarde vertegenwoordigen. De 21-jarige Franse spits van Paris Saint-Germain is op papier met bijna 260 miljoen euro de duurste speler in de wereld. Zijn leeftijd en zijn contract tot medio 2023 spelen daarin een rol.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zijn met name aanvallers die hoog scoren wat transferwaarde betreft. Manchester City-ster Raheem Sterling (195 miljoen) en Borussia Dortmund-aanvaller Jadon Sancho (179 miljoen) blijven echter op gepaste afstand van Mbappé.

Dertigers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn mede vanwege hun leeftijd beduidend lager ingeschaald. De waarde van de Argentijn en de Portugees wordt geschat op respectievelijk 100 en 62 miljoen euro. De berekeningen leveren een prijskaartje voor Neymar op van 87 miljoen euro.

In de toptwintig zijn twee Nederlanders te vinden, die de magische grens van honderd miljoen staan. De Ligt is een waarde van 104,7 miljoen euro de duurste Oranje-international. De Jong zit hem met 102,1 miljoen op de hielen. Beide voormalig Ajacieden voeren met deze waardes wel de lijstjes verdeeld wat posities betreft aan. De Ligt wordt bij de centrale verdedigers gevolgd door Virgil van Dijk, waar De Jong de duurste controlerende middenvelder is.

Nederlanders met hoogste transferwaarde:
Matthijs de Ligt Juventus 104,7
Frenkie de Jong Barcelona 102,1
Virgil van Dijk Liverpool 98,5
Steven Bergwijn Tottenham Hotspur 57,0

Voor de hele lijst, klik hier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.