Slecht veld Wembley baart UEFA zorgen met oog op CL-duel PSV

Reacties

De erbarmelijke staat van het veld van Wembley baart de UEFA zorgen. Een week voordat PSV in de Champions League op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur, heeft de Europese voetbalbond besloten zich te bemoeien met de kwestie.

Slecht veld Wembley baart UEFA zorgen met oog op CL-duel PSV

Tottenham Hotspur en Manchester City werkten maandag de Premier League-topper af onder erbarmelijke omstandigheden. Het veld van de Engelse voetbaltempel, de tijdelijke thuishaven van Spurs totdat het nieuwe stadion eindelijk in gebruik kan worden genomen, was flink toegetakeld door een American football-wedstrijd. City-manager Pep Guardiola constateerde na afloop dat het invloed had op de kwaliteit van het spel.

Omdat Tottenham genoodzaakt is uit te wijken naar Wembley zolang het eigen stadion nog niet af is, wordt het veld aldaar intensiever gebruikt dan aanvankelijk gepland. De UEFA laat in een statement weten de situatie nauwlettend te volgen en in samenspraak met de club, de FA en de stadiondirectie wil garanderen dat het CL-duel van volgende week onder veilige omstandigheden kan worden gespeeld. Dat schrijft The Daily Mail.

Ondertussen bereidt Tottenham zich voor op het League Cup-duel met West Ham United van woensdagavond. Manager Mauricio Pochettino gaat de nodige spelers sparen voor de uitwedstrijd tegen de stadgenoot. 'Ik kan dezelfde spelers opstellen, met het risico dat ze geblesseerd raken. Er zat minder dan 48 uur tussen en we speelden ook nog eens op een moeilijk bespeelbaar veld. We gaan spelers de kans geven die normaal niet veel spelen.'

Zaterdag speelt Spurs immers alweer een uitwedstrijd in de Premier League tegen Wolverhampton Wanderers, voordat volgende week dinsdag PSV op bezoek komt in de Champions League. Desondanks neemt Pochettino het bekerduel met West Ham serieus. 'Het is een derby, het wordt een erg competitief duel. Natuurlijk is er geen ruimte voor excuses of geklaag. We zullen woensdag klaar zijn om de strijd aan te gaan en gaan proberen om te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.