Emotionele goal Mahrez beslist kraker tussen Spurs en City

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League teruggepakt na een knappe zege op Tottenham Hotspur. Een doelpunt van uitgerekend Riyad Mahrez was voldoende voor de winst in Londen.

Tottenham Hotspur
0 - 1
Manchester City

City en Tottenham troffen elkaar op een zeer slecht veld. Wembley was de dag voor de kraker het strijdtoneel van een American Football-wedstrijd. Het NFL-logo en de yardlijnen stonden zelfs nog op het veld.

Britse slachtoffers van oorlogsgeweld werden herdacht, maar voor Tottenham Hotspur - Manchester City werd ook een minuut stilte gehouden na het overlijden van Leicester City-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha.

Ondanks de erbarmelijke staat van de grasmat schoot City uit de startblokken. Liverpool had eerder in de speelronde al de druk bij City gelegd door met 4-1 te winnen van Cardiff City en dat haalde het beste in The Citizens naar boven.

De regerend landskampioen stond al na zes minuten op een voorsprong. Kieran Trippier verslikte zich in een lange bal en verloor vervolgens op de achterlijn het persoonlijke duel met de jubilerende Raheem Sterling. De aanvaller die zijn tweehonderdste Premier League-duel speelde legde de bal terug op Mahrez, die simpel binnen kon tikken.

Mahrez eerde bij het vieren van zijn doelpunt de overleden Leicester City-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha, die zaterdag verongelukte toen zijn helikopter crashte. Mahrez speelde van 2014 tot en met 2018 voor The Foxes en maakte dus deel uit van het kampioenselftal.

Riyad Mahrez (tweede van rechts) wijst naar de hemel na zijn goal.

Tottenham kon lang niets tegenover het aanvallende spel van City zetten. Met goede voetballers als David Silva en Bernardo Silva op het middenveld was het City dat lang het initiatief had. Tien minuten voor tijd kreeg Tottenham de beste kans op de gelijkmaker.

Mahrez verloor de bal aan de zijlijn en kon niet voorkomen dat Dele Alli richting doel ging. De invaller behield het overzicht en zette Érik Lamela één op één met Ederson. Op het slechte veld kwam de bal echter stuiterend aan, waarna Lamela de bal over jaagde.

In een spannende slotfase, waarin zoals in de gehele wedstrijd het tempo ontzettend hoog lag, werd niet meer gescoord op Wembley. City komt door de overwinning weer aan kop in Engeland. Tottenham Hotspur profiteert niet van eerder puntenverlies van Arsenal en blijft vijfde in de Premier League.