Slecht nieuws voor Stekelenburg: Koeman heeft Pickford binnen

Reacties

Everton heeft Jordan Pickford gepresenteerd als nieuwe doelman. De 23-jarige Engelsman verlaat Sunderland, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Slecht nieuws voor Stekelenburg: Koeman heeft Pickford binnen

Pickford heeft de status van hoop van Engeland als het gaat om de positie van keeper. De jeugdinternational maakte het voorbije seizoen grote indruk onder de lat bij Sunderland, dat ondanks de reddingen van de nieuwe Everton-goalie degradeerde. Pickford heeft voor vijf seizoenen getekend in Liverpool. Volgens Sky Sports betaalt Everton minimaal 28,6 miljoen euro en kan die transfersom nog oplopen naar 35 miljoen euro.

Ronald Koeman is logischerwijs blij met de komst van de recordaankoop, die direct ook de eerste aanwinst is van de transferzomer. De manager deelt op de Everton-site zijn verwachtingen: 'Ik weet zeker dat hij een belangrijke aankoop is. Jordan is zeer getalenteerd en uiterst professioneel, met een grote honger naar succes. Dat is belangrijk, want we willen met de club vooruit in de komende seizoenen. In de Premier League heeft hij zijn kwaliteiten al laten zien en we zijn er zeker van dat hij nog beter kan.' Pickford sluit na het EK Onder-21, waar hij vrijdag met Engeland in actie komt bij de openingswedstrijd, aan bij de selectie van Koeman.

Het voorbije seizoen koos Koeman tussen Joel Robles en Maarten Stekelenburg. Laatstgenoemde werd vorige zomer naar Goodison Park gehaald en kende een wisselvallig seizoen. De 34-jarige ex-Ajacied begon als basiskeeper, raakte door een blessure zijn plek kwijt en vocht zich toen na ruim drie maanden op de bank weer terug in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.