Slachtoffer van transfer Van de Beek: United heeft Lingard niet meer nodig

Reacties

Manchester United is hard op zoek naar een oplossing voor de situatie van Jesse Lingard. De 28-jarige Engelsman komt sinds de komst van Donny van de Beek totaal niet meer aan spelen toe en zal deze week normaal gesproken nog verhuurd worden.

Slachtoffer van transfer Van de Beek: United heeft Lingard niet meer nodig
© Pro Shots

Lingard speelt al twintig (!) jaar voor Manchester United. Louis van Gaal gunde hem in 2014 zijn officiële debuut voor The Red Devils en na een korte uitleenbeurt aan Derby County groeide de middenvelder uit tot een gewaardeerde kracht op Old Trafford. In 2016 bezorgde hij United de FA Cup met de winnende treffer in de finale tegen Crystal Palace. Het was de enige prijs van Van Gaal in Engelse dienst.

Ook onder José Mourinho en in de eerste jaren onder Ole Gunnar Solskjaer werd Lingard veelvuldig gebruikt, inmiddels heeft hij meer dan tweehonderd wedstrijden voor United achter zijn naam. De meeste duels speelde Lingard als aanvallende middenvelder. Na de komst van Bruno Fernandes in januari 2020 verloor de Engelsman zijn basisplaats en moest hij het vooral doen met invalbeurten.

Pikorde
Deze zomer trok United nogmaals de portemonnee voor een aanvallende middenvelder: Donny van de Beek kwam over van Ajax en werd de nieuwe stand-in van Fernandes. Lingard zakte daardoor nog een plaatsje in de pikorde en kwam dit seizoen nog geen enkele minuut in actie in de Premier League. Bij vijftien van de negentien competitieduels zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie.

Afgelopen zomer vertelde Lingard al openhartig over zijn worsteling. 'Ik ben mezelf kwijtgeraakt, als speler en als mens. Maar ik wilde nooit opgeven, ik wist wie ik van binnen écht was, op en buiten het veld. En ik wist dat ik dat weer terug kon krijgen. Dat betekende dat ik harder moest werken dan ik ooit had gedaan en moest vertrouwen op de mensen in mijn omgeving', zei hij.

'Ik weet dat de fans gefrustreerd zijn geweest, maar ook in deze periode is mijn liefde voor de club en iedereen daar omheen nooit weggeweest. Dit team, deze club, is mijn familie en ik zal harder dan ooit blijven werken om het team te helpen onze doelen te bereiken', beloofde Lingard, wiens contract doorloopt tot medio 2022.

Een half jaar later kunnen we concluderen dat het Lingard niet gelukt is om zich terug in het elftal te knokken. Engelse media melden dat Man United daarom besloten heeft dat een verhuur de beste oplossing is. Meerdere clubs in de Premier League, waaronder West Ham United en West Bromwich Albion, zouden interesse hebben in de 24-voudig international, die als basisspeler van de Engelse nationale ploeg nét naast een finaleplaats op het WK 2018 greep. De verwachting is dat Lingard zijn tijdelijke vertrek uit Manchester de komende dagen zal afronden.

Fernandes herkent kwaliteiten ploeggenoot: 'Van de Beek speelde goed zonder bal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.