Solskjaer spreekt zorgen over Fernandes tegen: 'Hij is absoluut niet moe'

Reacties

Bruno Fernandes heeft voorlopig geen rust nodig, meent Ole Gunnar Solskjaer. De Manchester United-manager is absoluut niet bezorgd over de vorm van de Portugees, die in de topper tegen Liverpool boos naar de kant ging.

Solskjaer spreekt zorgen over Fernandes tegen: 'Hij is absoluut niet moe'
© Pro Shots
Fulham
Fulham
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Fernandes speelde in de kraker van afgelopen zondag behoorlijk ongelukkig en miste in de tweede helft een van de grootste kansen van de wedstrijd, die in 0-0 eindigde. De 26-jarige Portugees werd met nog een paar minuten te gaan gewisseld en was daar zichtbaar niet blij mee. Hij uitte zijn frustratie tijdens zijn aftocht, maar bij de zijlijn was er alweer normaal contact met Solskjaer.

De Noor werd dinsdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Fulham gevraagd naar Fernandes. Is de aanvallende middenvelder niet wat vermoeid? Solskjaer vond die suggestie onzin: 'Hij is erg goed in vorm en heeft onlangs nog de Speler van de Maand-award gewonnen. Hij is niet vermoeid, absoluut niet. Hij hoort iedere wedstrijd bij de spelers die de meeste meters hebben afgelegd en is erg goed in het herstellen, in het weer opladen van zijn batterijen.'

Volgens Solskjaer zegt het meer over de prestaties van Fernandes tot nu toe in Engeland dat het nu opvalt dat hij twee Premier League-duels op rij niet direct betrokken is geweest bij een doelpunt. De kans is zeer groot dat de spelmaker woensdagavond op Craven Cottage gewoon weer aan de aftrap staat. 'Ik weet zeker dat als ik het hem vraag, dat er absoluut geen kans is dat hij zegt dat hij vermoeid is. Tegen Liverpool pakten een paar passes net niet goed uit, maar hij creëert altijd gevaar. Ik blijf hem vragen voor dat soort passes te gaan', aldus Solskjaer.

Van de Beek
Het feit dat Fernandes tot nu toe amper rust krijgt van Solskjaer, maakt het perspectief voor Donny van de Beek er niet beter op. Echt rouleren is vooralsnog geen optie voor de 10-positie. Op de twee posities daarachter geeft Solskjaer in de belangrijke wedstrijden ook vrijwel altijd de voorkeur aan andere spelers. Van de zes pure middenvelders in de United-selectie heeft Van de Beek de minste speelminuten gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.