Simplício verstoort knappe inhaalrace Napoli met treffer

Napoli heeft in de slotfase een uitoverwinning op AS Roma uit handen gegeven. De Napolitanen bogen in de tweede helft een 1-0 achterstand om tot een 1-2 voorsprong, maar lieten Fábio Simplício twee minuten voor tijd de 2-2 maken.

AS Roma, dat aantrad zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg, kreeg in de eerste helft grote kansen. Met name Fernando Gago zorgde voor ongeloof bij zijn team, door een gemakkelijke bal over het doel te schieten.

Uiteindelijk kwamen de Romeinen toch op voorsprong. Marquinho schoot zijn elftal op slag van rust op aangeven van Aleandro Rosi naar 1-0. In de tweede helft keerde het tij en was Napoli de sterkere ploeg.

Dat resulteerde in de gelijkmaker van Juan Zúñiga. Op aangeven van Goran Pandev leek Cavani zich twintig minuten later tot held van Napoli te ontpoppen, door de 1-2 aan te laten tekenen. Zo ver kwam het echter niet. Een doelpunt van Simplício betekende dat de teams de punten moesten delen.

Napoli deelt de derde plaats momenteel met Lazio. Roma staat op een teleurstellende zevende plaats.

Overige duels:Cagliari - Chievo 0-0Palermo - Catania 1-1 Foto: VI Images