Simons opnieuw goud waard bij Leipzig, sensatie Guirassy slaat weer toe

Xavi Simons heeft zaterdagmiddag weer zijn waarde getoond voor RB Leipzig. De Oranje-international speelde met een doelpunt en een assist een hoofdrol bij de ruime thuiszege op FC Augsburg. Serhou Guirassy, topscorer in de Bundesliga, deed bij VfB Stuttgart opnieuw van zich spreken door drie keer te scoren in het uitduel met FSV Mainz 05.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Simons was voor de interlandperiode in twee duels op rij al trefzeker voor Leipzig en vervolgde zaterdag zijn doelpuntenserie voor Die Roten Bullen. In de zevende minuut kopte de vijfvoudig international de 1-0 binnen op aangeven van Loïs Openda. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid bij de tweede goal van Leipzig: met een steekpass vond Simons Openda, waarna de ex-spits van Vitesse raak schoot. Voor Simons staat de teller nu op drie treffers en vier assists voor Leipzig in vier competitiewedstrijden.

1-0. Xavi Simons

2-0. Loïs Openda (assist Xavi Simons)

Leipzig ondervond weinig tegenstand van Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw als invaller, en kwam nog voor rust op 3-0. David Raum verraste Augsburg-keeper Finn Dahmen door bij de tweede paal in de korte hoek raak te schieten. Dahmen ging daarbij niet vrijuit. Leipzig nam in de tweede helft gas terug en een kwartier voor tijd ging Simons naar de kant. Leipzig en Simons kunnen zich nu gaan opmaken voor het Champions League-duel met het Zwitserse BSC Young Boys (dinsdag).

1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 3
1899 Hoffenheim

1899 Hoffenheim beleefde een heerlijke middag bij 1. FC Köln. Met name ex-Ajacied Florian Grillitsch kon zijn geluk niet op. De middenvelder die vorig seizoen door Ajax werd gehuurd van Hoffenheim, maar nooit van grote waarde werd voor de Amsterdammers, maakte op prachtige wijze de 0-2 voor de bezoekers. De Oostenrijker besloot vanaf de middenlijn uit te halen toen Köln-doelman Marvin Schwabe ver uit zijn doel was en zag de bal schitterend binnen vallen.

Hoffenheim was daarvoor al op voorsprong gekomen door een doelpunt van Andrej Kramaric. De Kroaat scoorde binnen de minuut voor de gasten, bij wie Wout Weghorst aan de aftrap stond. Kort na de pauze was het opnieuw raak voor Hoffenheim: Maximilian Beier vond het net op aangeven van Grischa Promel. Weghorst werd niet lang na de 0-3 gewisseld. Vanaf de bank zag de Oranje-international dat het nog 1-3 werd door een doelpunt van Davie Selke. Hoffenheim bezet na vier duels de vijfde plek in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg
2 - 1
Union Berlin

1. FC Union Berlin speelde in aanloop naar het Champions League-debuut tegen Paris Saint-Germain in de Volkswagen Arena tegen VfL Wolfsburg en beleefde daar een moeizame middag. Met Danilho Doekhi in de basis kwam Union Berlin binnen het kwartier op een achterstand: Jonas Wind schoof de 1-0 binnen na geklungel in de Berlijnse defensie.

Met zijn derde goal van het seizoen kopte Robin Gosens de gasten na een klein half uur weer op gelijke hoogte, maar binnen twee minuten maakte Joakim Mæhle het weer 2-1 voor Wolfsburg. De verdediger volleerde de bal knap in de verre hoek na een afgeslagen hoekschop. Na ruim een uur kwam Sheraldo Becker nog binnen de lijnen bij Union Berlin, maar hij kon niet het verschil maken voor de bezoekers.

FSV Mainz 05
1 - 3
VfB Stuttgart

Sepp van den Berg nam het zaterdag met FSV Mainz 05 op tegen VfB Stuttgart, waar Serhou Guirassy het vizier weer op scherp had staan. De spits uit Guinee voegde in de Mewa Arena weer drie treffers toe aan zijn Bundesliga-totaal van dit seizoen: acht. De topscorer van de Bundesliga opende tien minuten na de pauze de score met een wippertje over Mainz-keeper Robin Zentner en maakte kort voor tijd de 1-2. In aanloop naar de belangrijke goal zette hij Van den Berg op het verkeerde been. Leandro Barreiro vond tussendoor het net voor Mainz. Diep in de extra tijd van de tweede helft maakte Guirassy ook nog de 1-3.