Simons dolblij met historisch Oranje-debuut: 'Voor mij is dit een droom'

Reacties

Xavi Simons is dolblij dat hij zijn debuut heeft kunnen maken voor het Nederlands elftal. Met zijn invalbeurt in Oranje schreef de PSV-middenvelder historie.

Simons dolblij met historisch Oranje-debuut: 'Voor mij is dit een droom'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'Het was een mooie wedstrijd. Voor mij is het een droom dat ik mijn debuut heb kunnen maken op negentienjarige leeftijd', reageert Simons op zijn invalbeurt. In de 83e minuut kwam de PSV'er binnen de lijnen voor doelpuntenmaker Memphis Depay.

Lees verder onder de post.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat hij uitgerekend in deze wedstrijd de kans kreeg, was toch wel enigszins verrassend. Louis van Gaal hield de talentvolle middenvelder in de wedstrijd tegen Qatar immers nog negentig minuten op de bank. 'Je weet wel dat je klaar moet zijn voor het moment dat de trainer je roept. Ik was er klaar voor. De trainer zei dat ik gewoon mijn ding moest doen, ook verdedigend. Dat probeerde ik te doen en dat is goed gegaan.'

De debutant ging naast zijn eigen prestatie ook in op de kwartfinaleplaats van het Nederlands elftal. 'Het was belangrijk om de winst te pakken en het is heel leuk dat we naar de volgende ronde zijn gegaan', reageert een gelukkige Simons. In die volgende ronde, oftewel de kwartfinale, wacht Argentinië. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.