Jonge Simons schrijft historie met debuut voor Nederlands elftal

Reacties

Xavi Simons heeft geschiedenis geschreven met zijn debuut voor Oranje. Met zijn 19 jaar en 226 dagen is Simons de jongste speler ooit die voor Oranje heeft gespeeld in de knock-outfase van een WK.

Jonge Simons schrijft historie met debuut voor Nederlands elftal
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

De aanvallende middenvelder van PSV kwam acht minuten voor tijd binnen de lijnen tegen de Verenigde Staten. Op dat moment was de eindstand al bereikt. Simons liet zich eenmaal gelden met een fraai hakje en was zo betrokken bij een goede kans voor Steven Bergwijn, die geen doelpunt opleverde. In de blessuretijd voerde Simons ook zijn verdedigende taken uit.

Simons staat op de 64ste plek op de lijst van jongste debutanten ooit bij Oranje. De eerste plek is voor Jan van Breda Kolff, die in 1911 uitkwam tegen België met een leeftijd van 17 jaar en 74 dagen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.