Simeone rekent tegen Real tóch op Suárez en is lovend over Benzema

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone kan zondagavond tegen Real Madrid toch een beroep doen op Luis Suárez. De Uruguayaan ging dinsdag in het Champions League-duel met FC Porto al vroeg naar de kant met een blessure.

Simeone rekent tegen Real tóch op Suárez en is lovend over Benzema
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Aanvankelijk leek Suárez met een spierblessure voorlopig aan de kant te moeten blijven, maar volgens Simeone is hij fit genoeg om tegen Real in actie te komen. 'We moeten nog beoordelen of hij kan starten of dat hij op de bank begint', aldus de coach van Atlético op de persconferentie.

Bij Real Madrid werd al bekendgemaakt dat Karim Benzema weer inzetbaar is bij de derby van Madrid. Simeone sprak lovende woorden over de Fransman. 'Gedurende de tien jaar dat ik bij Atlético werk is Benzema al een sleutelspeler van Real. Hij haalt al jaren een heel hoog niveau. Maar heel Real, zowel in defensief als aanvallend opzicht, bevindt zich in een sterke periode sinds de komst van Carlo Ancelotti.'

Atlético staat in aanloop naar de derby tien punten achter op koploper Real, dat nog wel een duel meer heeft gespeeld. Simeone kreeg de vraag of Los Rojiblancos de Spaanse titel al kunnen vergeten bij een nederlaag tegen de stadgenoot. 'Dat wordt altijd zo snel gezegd. Maar de clubs in LaLiga zijn heel erg aan elkaar gewaagd. We bekijken onze situatie dus altijd per wedstrijd. Bij Real weten dat ze geen eenvoudige avond tegemoet gaan', zei Simeone.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.