Simeone in tranen: 'Twaalf jaar bij de club, maar nog emoties van een kind'

Reacties

Na afloop van de van Internazionale met strafschoppen gewonnen achtste finale in de Champions League kon Diego Simeone zijn geluk niet op. Op het veld was al te zien dat de trainer van Atlético Madrid zelfs geëmotioneerd raakte en daar heeft hij een verklaring voor. Ook ging Simeone in op de rol die redder in nood Memphis Depay vertolkte.

Simeone in tranen: 'Twaalf jaar bij de club, maar nog emoties van een kind'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
ns
2 - 1
Internazionale
Internazionale

Het moest van heel diep komen, maar door een doelpunt in de slotfase van de reguliere speeltijd en beter genomen strafschoppen bereikte Atlético de kwartfinales van de Champions League ten koste van Inter. Simeone leefde zoals altijd weer met de volle emotie mee en was zelfs zichtbaar geëmotioneerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het lijkt makkelijk, maar geloof me: dat is het niet', begint Simeone op de afsluitende persconferentie. Hetgeen wat de Argentijn zo heeft geraakt zijn de fans van de Rojiblancos. 'Ik heb groot respect en bewondering voor onze mensen. Toen we bij het stadion kwamen, was het spannend om de ontvangst van de mensen te zien. We kwamen uit slechte wedstrijden', aldus de trainer, doelend op de van Athletic Bilbao verloren halve finale in de Copa del Rey en een 'lelijke' wedstrijd tegen Cádiz.

'Wij moeten verbeteren, ik moet verbeteren en dingen overbrengen naar mijn spelers. Maar de fans steken de spelers aan met hun energie', vervolgt Simeone, die spelers als Antoine Griezmann, Koke en Rodrigo De Paul noemt. 'Ze wilden niet vluchten, maar ze renden gewoon. Dat komt omdat dit stadion geweldig is. Bedankt. Ik werk al twaalf jaar bij de club en krijg nog steeds de emoties van een kind dat net als coach bij het team is gekomen. Ze hebben geen idee hoe het is om daar beneden te zijn.'

Memphis
Memphis begon nog op de bank, maar mocht ruim tien minuten voor tijd invallen. Simeone zag dat hij dat met verve deed, zo goed zelfs dat de Oranje-spits de wedstrijd zelfs redde voor Atlético. 'Hij speelde geen goede wedstrijd in Cádiz, maar dit keer speelde hij geweldig. Het maakt me blij hoe Memphis inviel', vervolgt de trainer, die daarna met een opmerkelijke aankondiging afsluit. 'We hebben met Morata een buitengewone aanvaller. Griezmann, Morata en Memphis, het is de bedoeling om ze ooit samen te laten spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.