Spaanse pers vol lof over 'Super Jan' en 'cycloon Memphis'

Reacties

Atlético Madrid staat in de kwartfinales van de Champions League. Een doelpunt van Memphis Depay dwong vlak voor tijd verlenging af, uiteindelijk nam Atlético de strafschoppen beter dan de ongenaakbare Italiaanse koploper Internazionale. De Spaanse pers is razend enthousiast.

Spaanse pers vol lof over 'Super Jan' en 'cycloon Memphis'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
ns
2 - 1
Internazionale
Internazionale

'Gezegende gekte, dat is de zin om je aan vast te houden op een avond die niemand die er was ooit vergeet. Het is maar een geluk dat Jan Oblak de baas was toen het op strafschoppen aan kwam. Oblak werd de held. In Italië dachten ze dat Inter veel beter was, zeker na die 1-0. Ze hebben gezien: het Metropolitano is uniek in Europa', jubelt AS op een recordavond: de 69.186 toeschouwers van woensdagavond zijn een record voor Atlético.

'Super Jan vliegt in de strafschoppenreeks', is MARCA al even enthousiast. 'Atlético staat nog. Siomeone en zijn ploeg gaan naar de volgende dans, na het winnen van de battle tegen één van de besten op de vloer. Memphis claimde de spotlights en liet het stadion ontploffen op aangeven van Koke. Het geeft maar aan: je moet altijd geloven', aldus de sportkrant, die Memphis en Oblak als enigen drie sterren geeft.

De grote leeuw brult
Verderop in het blad nog meer bloemen voor 'de grote leeuw Memphis'. 'De nummer 9 was verkleed als held toen hij na 79 minuten inviel. Hij had al een grote kans voordat hij de wedstrijd de verlenging in schoot. Het was een fantastisch optreden waarin de Nederlander toonde dat hij een onstuitbare spits kan zijn. Er raasde een cycloon over Inter heen, dat voor zijn invalbeurt dacht de kwartfinale te gaan halen. Memphis liet zien belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Niet voor het eerst, dit seizoen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Memphis weet ook hoe hij in de Champions League moet brullen', maakt ook Sport een toespeling op een leeuw. 'Hij deed het op het belangrijkste moment van de wedstrijd, zijn zevende goal in 2024. Dat is zonder twijfel zijn jaar aan het worden. Memphis geeft nooit op. Wat moet hij nog meer doen voor een basisplaats?', vraagt het dagblad zich af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Diego Simeone deed er alles aan om te zorgen dat de aandacht op Diego Simeone gericht was. De Argentijn stortte theatraal ter aarde toen zijn ploeg in blessuretijd een reuzenkans miste, en weigerde de beslissende strafschop te kijken. Daarover zei hij op de persconferentie het volgende: 'Dat komt door de vorige keer, tegen Bayer Leverkusen. Toen keek ik ook weg, en toen pakte Jan die penalty.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.