Simeone hekelt FA vanwege schorsing Trippier

Reacties

Diego Simeone is mild uitgedrukt niet te spreken over de straf die de FA heeft opgelegd aan Kieran Trippier voor het overtreden van de gokregels. De trainer van Atlético Madrid kan liefst dertien wedstrijden niet beschikken over de verdediger.

Simeone hekelt FA vanwege schorsing Trippier
© Pro Shots

Trippier kreeg de sanctie - tien weken schorsing - vorige week te horen na een intensief onderzoek van de FA. De Engelse international zou regels hebben overtreden die voorschrijven dat spelers vertrouwelijke informatie niet mogen gebruiken voor weddenschappen. Ook mag dergelijke voorkennis niet worden gedeeld met iemand anders die weddenschappen afsluit.

In het geval van Trippier zou de overtreding een relatie hebben met zijn overgang van Tottenham Hotspur naar Atlético medio 2019. De speler zelf ontkent met klem. De schorsing van Trippier is in maart net voorbij, zodat hij inzetbaar is in de WK-kwalificatieduels van Engeland.

'Het is totaal onjuist richting Atlético. Het is de Engelse bond die nu profiteert. Maar dezelfde bond heeft dit oordeel geveld', laat Simeone in een reactie weten aan The Guardian. 'Hopelijk kan er nog eens worden gekeken naar deze situatie, niet in de laatste plaats waarom wij de prijs zouden moeten betalen voor iets waar wij niets mee te maken hebben.'

Door zijn schorsing mag Trippier zich zelfs niet vertonen op het trainingscomplex van Atlético. De Rojiblancos zouden spelen met de gedachte om de straf aan te vechten bij de FIFA.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer K. Trippier
Meer over K. Trippier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.