Atlético zoekt heil bij FIFA na megaschorsing Trippier

Reacties

Atlético Madrid gaat niet zomaar akkoord met de schorsing die Kieran Trippier onlangs kreeg opgelegd van de Engelse voetbalbond FA, meldt AS. De Engelse verdediger in Madrileense dienst werd bestraft voor het overtreden van de gokregels en moet daarom liefst tien weken toekijken.

Atlético zoekt heil bij FIFA na megaschorsing Trippier
© Pro Shots

Onrechtvaardig, aldus Atlético, dat vindt dat het bestraft wordt voor iets waar het part noch deel aan heeft. Volgens de Engelse bond zou Trippier - die zelf overigens ontkent - in juli 2019 in de fout zijn gegaan door vier regels omtrent gokken te overtreden. In dezelfde maand maakte hij voor enkele miljoenen de transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético.

De Madrilenen laten het er niet bij zitten en willen de megaschorsing gaan aanvechten bij de wereldvoetbalbond FIFA. De voornaamste reden hiervoor zou zijn dat Atlético zich geenszins onderdeel voelt van de strafzaak, maar er nu wel onevenredig hard voor gestraft wordt. Als er dan toch een schorsing moet volgen voor Trippier zou die alleen betrekking moet hebben op Engeland, vindt de club.

Saillant en opvallend is dat de straf van de bond verder geen consequenties zal hebben voor Trippiers interlandcarrière bij de nationale ploeg. Tegen de tijd dat Engeland weer in actie komt (tegen San Marino op 25 maart) is de schorsing van de international namelijk net weer voorbij.

Mocht de schorsing blijven staan, dan is dat een fikse tegenvaller voor trainer Diego Simeone. Trippier is al het hele seizoen een vaste waarde in het elftal van de Argentijn, dat knap koploper is in LaLiga. AS denkt niet dat Atleti op de winterse transfermarkt op zoek gaat naar een tijdelijke vervanger voor Trippier. De verwachting is dat routinier Sime Vrsaljko de vacature voorlopig zal invullen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer K. Trippier
Meer over K. Trippier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.