Wekenlange schorsing voor Trippier wegens overtreden gokregels FA

Reacties

Kieran Trippier is door de Engelse voetbalbond (FA) hard gestraft wegens het overtreden van de gokregels. De rechtsback van Atlético Madrid en de nationale ploeg is voor tien weken geschorst en moet een boete van ruim 75 duizend euro betalen.

Wekenlange schorsing voor Trippier wegens overtreden gokregels FA
© Pro Shots

De FA meldt dat woensdagmiddag in een persbericht. Het betekent dat Trippier in de komende twaalf wedstrijden zal ontbreken bij Atlético, aangezien de FIFA de schorsing heeft overgenomen en die dus wereldwijd van kracht is. Het is een hard gelag voor de koploper van Spanje. De dertigjarige Engelsman miste tot nu toe geen enkele minuut in La Liga en de Champions League.

Trippier is op vier vlakken schuldig bevonden door de de FA, drie beschuldigingen zijn ongegrond verklaard. De international werd in oktober verhoord door de Engelse voetbalbond. De voormalig speler van Tottenham Hotspur ontkende de beschuldigingen zelf, maar is volgens de FA in juli 2019 in de periode rond zijn transfer naar Atlético wel degelijk in de fout gegaan.

Trippier is niet de eerste Engelse speler die hard wordt gestraft wegens het niet naleven van de voorschriften omtrent gokken van de Engelse voetbalbond. Voormalig Liverpool-aanvaller Daniel Sturridge werd eerder dit jaar om die reden voor vier maanden geschorst door de FA en zit sinds maart zonder club, nadat zijn contract bij Trabzonspor na de schorsing werd ontbonden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer K. Trippier
Meer over K. Trippier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.