Carrière Sturridge krijgt dramatische wending vanwege gokschandaal

Reacties

Daniel Sturridge heeft een wereldwijde schorsing gekregen tot 17 juni. Het contract bij Trabzonspor werd deze maandag al ontbonden vanwege de nieuwe wending in de gokzaak rond de dertigjarige aanvaller.

Carrière Sturridge krijgt dramatische wending vanwege gokschandaal
© Pro Shots

De FA heeft de schorsing in een statement bevestigd. De Engelse voetbalbond ging eerder in beroep nadat Sturridge een te milde staf zou hebben gekregen voor het overtreden van de gokregels. Sturridge speelde begin 2018 inside information door naar zijn broer Leon en zette hem zo aan te wedden op een transfer van de toenmalige Liverpool-aanvaller naar Sevilla. Opvallend genoeg vertrok Sturridge nooit naar Sevilla. Hij ging in die bewuste transferperiode op huurbasis naar West Bromwich Albion.

Voor de FA was het misgaan van de weddenschap geen reden om de zaak licht op te pakken. Sturridge kreeg vorige zomer door een onafhankelijke commissie een schorsing van zes weken (waarvan vier weken voorwaardelijk) opgelegd en moest een boete van ruim 85 duizend euro betalen. De FA legde zich daar niet bij neer en heeft nu gelijk gekregen. De boete is verdubbeld naar een bedrag van 170 duizend euro en er is Sturridge een schorsing opgelegd tot 17 juni.

Het driejarige contract bij Trabonzpspor is deze maandag ontbonden. Sturridge was nog maar bezig aan zijn eerste seizoen bij de Turkse club, nadat hij Liverpool in augustus vorig jaar transfervrij had verlaten. In de Turkse competitie stond de 26-voudig international na elf optredens op vier goals.

In een reactie op Instagram laat Sturridge weten zeer teleurgesteld te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.