Extra financiële domper voor Sturridge na mislukte weddenschap

Reacties

Daniel Sturridge moet een boete van ongeveer 83.000 euro betalen aan de Engelse voetbalbond. Ook mag hij tot het einde van deze maand geen officiële wedstrijden spelen.

Extra financiële domper voor Sturridge na mislukte weddenschap

De voormalig spits van Liverpool heeft deze straf gekregen omdat hij zijn broer in januari 2018 had getipt voor een weddenschap. Sturridge verzekerde zijn broer dat hij op huurbasis naar Sevilla zou gaan. Er werd vervolgens veel geld ingezet, maar zonder resultaat: Sturridge ging helemaal niet naar Sevilla, maar maakte het seizoen af bij West Bromwich Albion.

Er is daardoor al heel wat geld in rook opgegaan, maar de FA oordeelde dat dit niet voldoende straf was voor Sturridge en heeft er nog een boete bovenop gedaan. Bovendien kreeg de aanvaller een schorsing van zes weken. Vier weken van die schorsing zijn voorwaardelijk, wat betekent dat Sturridge op 31 juli zijn rentree kan maken.

Dan moet Sturridge nog wel eerst een nieuwe club zien te vinden. De 29-jarige aanvaller beschikte over een aflopend contract bij Liverpool en kwam niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis, wat betekent dat hij momenteel zonder club zit. Sturridge speelde in het afgelopen seizoen nog 27 wedstrijden voor Liverpool en nam afscheid met de Champions League-winst in zijn geheugen gegrift. In de finale tegen Tottenham Hotspur kwam hij niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.