'Bayern houdt geld op zak na moeizame gesprekken met PSG en Newcastle'

Reacties

De kans dat Bayern München deze winter geen rechtsback aantrekt, lijkt steeds groter te worden. Dat heeft alles te maken met de eisen van Newcastle United en Paris Saint-Germain, die in de ogen van de Duitse kampioen te veel geld vragen voor Kieran Trippier en Nordi Mukiele.

'Bayern houdt geld op zak na moeizame gesprekken met PSG en Newcastle'
© Pro Shots

Bayern was van plan om trainer Thomas Tuchel na het zomerse vertrek van Benjamin Pavard en Josip Stanisic een extra optie te geven aan de rechterkant van de defensie, zeker nu Noussair Mazraoui eerst geblesseerd raakte en de komende weken nog in actie hoopt te komen op de Afrika Cup met Marokko. Der Rekordmeister klopte daarvoor aan bij PSG voor Mukiele, maar kwam er niet uit in de gesprekken met de Franse kampioen. Die wilde een verplichte optie tot koop laten opnemen in de huurdeal.

Als alternatief voor richtte Bayern zijn pijlen op Trippier. De 33-jarige Engelsman had zelf wel oren naar een overstap naar München, maar Newcastle wilde de international niet zomaar laten gaan. Volgens Sky Sports vinden de beleidsbepalers bij Bayern dat The Magpies te veel geld vragen voor de voormalig speler van Atlético Madrid en Tottenham Hotspur. Een bod van vijftien miljoen euro werd dinsdag van de hand gewezen door de Premier League-club. Bayern lijkt de stekker er nu uit te gaan trekken.

Volgens Sky is het inmiddels een serieuze optie geworden om het geld op zak te houden en het seizoen af te maken met de huidige bezetting van de defensie, ook omdat Mazraoui en Min-Jae Kim over enkele weken weer terugkeren van de Afrika Cup en de Azië Cup. De laatste weken speelde Konrad Laimer, eigenlijk een middenvelder, rechtsback. Onlangs trok Bayern met Eric Dier al wel een extra centrale verdediger aan. Die transfer kwam de club uit kritiek te staan van Lothar Matthäus.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
31
19
5
7
73-35
+38
62
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer K. Trippier
Meer over K. Trippier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.