Sierhuis straalt van oor tot oor: 'Mooier debuteren kan niet'

Reacties

Kaj Sierhuis beleefde zondagmiddag een vuurdoop om niet snel te vergeten. De 23-jarige spits debuteerde voor Heracles Almelo met een goal, een assist en een zwaarbevochten overwinning.

Sierhuis straalt van oor tot oor: 'Mooier debuteren kan niet'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 2
AZ
AZ

Heracles haalde Sierhuis vlak voor het sluiten van de transferwindow binnen, de Reims-huurling moest vervolgens nog drie weken wachten tot hij daadwerkelijk zijn eerste minuten kon maken voor de Almeloërs. Het duel met Feyenoord werd immers verplaatst, waarna er een interlandperiode volgde. Bij het duel met AZ stond hij vervolgens direct in de basis.

'We hadden het lastig in de eerste helft', blikt hij terug op zijn eerste minuten in het zwart-wit. AZ nam ook de leiding, maar na de rode kaart van Jordy Clasie ging het mis voor de Alkmaarders. Sierhuis haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied kiezelhard uit: 1-1. Daarna kwam er heel wat los bij de spits.

'Het klinkt cliché, maar ik voetbal echt om dit soort momenten te beleven. Dit zijn de dingen die je onthoudt na je carrière. Ik had al anderhalve maand geen wedstrijd meer gespeeld en mijn laatste goal in een bijna vol stadion was ook al lang geleden', aldus Sierhuis, die zijn goal vierde met een flinke knieschuiver over het kunstgras.

De debutant leverde in de tweede helft ook de assist op het fraaie doelpunt van Delano Burgzorg, maar vierde de winnende treffer van Rai Vloet misschien nog wel het meest fanatiek. Te fanatiek, want hij moest er even flink van op adem komen. 'Ik was helemaal kapot, maar geweldig hoe Vloet die bal binnenschiet. Een debuut met een goal, assist én drie punten, mooier kan eigenlijk niet.'

Wormuth
Trainer Frank Wormuth was uiteraard erg content met het optreden van zijn nieuwe spits. 'Het is een goalgetter die ook een hoop power heeft. Hij moet nog een beetje wennen aan onze spelprincipes, maar het is een heel slimme jongen, die het erg snel oppikt', aldus de oefenmeester, die wel even schrok toen zijn ploeg de overwinning in de slotfase nog weg leek te geven.

'We hebben het daar zó vaak over gehad: als je geen opties ziet om op te bouwen, dan moet de bal lang naar voren en zetten we de tegenstander daar vast. Dan moeten we Duits spelen en niet Nederlands, zoals nu. Dat het in de slotfase misgaat, is heel zuur. Gelukkig heeft Rai ons deze keer gered.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer K. Sierhuis
Meer over K. Sierhuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.