Sevilla zet stap richting Champions League na winst in derby

Sevilla heeft zaterdagavond gezegevierd in de derby tegen Real Betis. De thuisploeg doet daardoor uitstekende zaken in de strijd om de Spaanse Champions League-tickets. Quincy Promes deed de laatste twintig minuten mee.

Sevilla
Sevilla
3 - 2
Real Betis Sevilla

Eerder dit seizoen won Betis met 1-0 van Sevilla en dus hadden de Rojiblancos iets recht te zetten. Munir El Haddadi opende halverwege de eerste helft de score door een voorzet van Pablo Sarabia binnen te koppen: 1-0. In de 55ste minuut volgde het antwoord van de bezoekers. Júnior Firpo trok de bal terug en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Giovani Lo Celso raak: 1-1.

Tien minuten later was het 3-1. Sarabia en Franco Vázquez waren trefzeker namens de gastheren en leken de derby zo te beslissen, maar het werd toch nog spannend. In de 82ste minuut krulde Cristian Tello namelijk een vrije trap fraai in de kruising. Verder kwam Betis echter niet, waardoor de punten in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán bleven.

Sevilla wipt zodoende over Getafe heen en is weer terug op de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een Champions League-ticket. Getafe kan zondag bij een zege op Real Valladolid wel weer passeren.

Atlético Madrid
2 - 0
Celta de Vigo

Atlético Madrid nestelde zich zaterdag steviger op de tweede plaats door in eigen huis te winnen van Celta de Vigo. Antoine Griezmann opende de score met een mooie vrije trap en in de tweede helft deelde Álvaro Morata uit een counter de genadeklap uit. Atleti loopt zo twee punten in op Barcelona, dat eerder op de dag gelijkspeelde tegen Huesca, maar de Catalanen lijken evengoed buiten handbereik.