Sevilla-aanvaller vernietigend over oud-trainer Sampaoli

Reacties

Sevilla-aanvaller Suso kijkt met weinig plezier terug op de samenwerking met Jorge Sampaoli. De 63-jarige Argentijn stond vorig jaar voor de groep bij Sevilla, maar zijn tweede periode bleef beperkt tot een half jaar.

Sevilla-aanvaller vernietigend over oud-trainer Sampaoli
© Pro Shots

In het seizoen 2016/17 was Sampaoli nog succesvol met Sevilla, voor hij de club verliet om bondscoach van Argentinië te worden. Bijna een jaar geleden, in oktober 2022 legde de club opnieuw zijn lot in handen van de excentrieke oefenmeester. Ditmaal was de samenwerking vanaf de start moeizaam. De resultaten bleven uit en de spanningen liepen op, tot Sampaoli in maart alweer werd ontslagen. Onder José Luis Mendilibar wonnen de Andalusiërs vervolgens alsnog de Europa League.

Bij de regionale radiozender Canal Sur blikte Suso terug op de tweede periode van Sampaoli in Sevilla. En de 29-jarige Spanjaard nam daarbij geen blad voor de mond. 'Sampaoli is de slechtste trainer die ik mijn carrière gehad heb', stelt Suso. Hij vertelt dat hij zelfs dicht bij een winters vertrek was, om aan de situatie te ontsnappen.

'Ik sprak in december met Monchi (technisch directeur, red.). Hij vroeg me: "Suso, wat zullen we doen?" Ik was net hersteld van een enkelblessure. De makkelijke oplossing was om te vertrekken, ritme op te doen bij een ander team en wedstrijden te spelen. Maar ik vertelde hem dat ik het langer ging volhouden dan Sampaoli. En dat ik wel weer zou gaan spelen, als hij weg was.'

Dat was precies hoe het uiteindelijk liep. Sampaoli vertrok, Suso kwam onder Mendilibar terug in het elftal en speelde nog een belangrijke rol in de Europa League. Sampaoli is inmiddels overigens werkzaam bij Flamengo in Brazilië, waar hij onlangs ook al onder uit de zak kreeg van Arturo Vidal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.