Serie A Quiz: wie zijn de voorgangers van De Ligt?

Reacties

Matthijs de Ligt is een van de Nederlanders die deze week zijn debuut kan maken in de Serie A. Daarom een quiz over hun voorgangers in de hoogste afdeling van het Italiaanse profvoetbal.

Serie A Quiz: wie zijn de voorgangers van De Ligt?

En daarvoor moesten we ver terug in de historie. Eind jaren veertig had Internazionale al een Nederlandse spits in de gelederen, die de lat meteen hoog zou leggen voor alle landgenoten die hem nog volgden. Dat werden er uiteindelijk 64, inclusief zes spelers die ook een buitenlands paspoort hebben.

Daar komen er binnenkort dus weer een aantal bij. Behalve de door Juventus aangetrokken De Ligt streken deze zomer ook de Nederlanders Stefano Denswil, Jerdy Schouten (bij Bologna) en Bobby Adekanye (Lazio) neer in Italië. Daarnaast promoveerde Thom Haye met Lecce naar de Serie A.

Welke Nederlandse voetballers hen voorgingen met minimaal één optreden in de Serie A, is het onderwerp van deze quiz. Om jullie op weg te helpen, geven we per speler alvast een paar hints weg: de periode, de clubs, hun positie(s) en het aantal duels en goals in de Italiaanse competitie. Veel plezier!

* Spelers met een sterretje hebben een andere voetbalnationaliteit, maar hebben ook een Nederlands paspoort.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.