Sergio van Dijk na drie jaar terug bij Adelaide United

Reacties

Sergio van Dijk is na drie jaar in Indonesië, Iran en Thailand teruggekeerd bij Adelaide United, in Australië. 'Het voelt geweldig om terug te zijn', aldus de Nederlander.

Sergio van Dijk na drie jaar terug bij Adelaide United

Van Dijk speelde in Nederland voor FC Groningen, Helmond Sport en FC Emmen. In 2008 maakte hij de overstap naar het Australische Brisbane Roar. Twee jaar later transfereerde de aanvaller naar Adelaide United waar hij naam maakte door in 55 duels 25 keer te scoren.

In 2013 vertrok de spits naar het Indonesische Persib Bandung, waar hij zich liet nationaliseren tot Indonesiër. In de jaren daarop speelde hij vijf interlands voor Indonesië, terwijl hij in clubverband uitkwam voor het Iraanse Sepahan en Suphanburi FC uit Thailand.

Door zijn Indonesische nationaliteit was Van Dijk nu weer een optie voor Adelaide. Australische clubs mogen namelijk maar vier buitenlandse spelers onder contract hebben, waarvan er één uit Azië moet komen. Adelaide heeft Van Dijk voor de Aziatische Champions League gehaald, de club bepaalt later of hij ook in de competitie gaat spelen.

Van Dijk is blij met zijn terugkeer bij de club waar hij in het seizoen 2010-2011 topscorer van de Australische competitie werd: 'Het voelt geweldig om terug te zijn bij Adelaide en ik hoop dat ik wat toe kan voegen aan het team.' Trainer Guillermo Amor heeft daar geen twijfels over: 'De vorige keer dat Sergio hier speelde was hij erg goed, we zijn blij hem in het team te hebben.'

Van Dijk is inzetbaar voor het play-off duel met het Chinese Shandong Luneng Taishan voor de Aziatische Champions League op 9 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.