Van Dijk 'down under' gekozen in elftal van het jaar

Sergio van Dijk verdiende met zijn zestien goals voor Adelaide United een plaats in het A-League Elftal van het Jaar. Zijn oude club Brisbane Roar domineerde de Australische verkiezing.

Van Dijk 'down under' gekozen in elftal van het jaar

Van Dijk verruilde in februari Brisbane Roar, dat kampte met financiële en sportieve problemen, voor Adelaide United. Een jaar later hangt de vlag er heel anders bij. The Roar domineerde de Australische competitie en sloot het reguliere seizoen af met een voorsprong van vijftien punten op nummer drie Adelaide United. In de play-offs moet de kroon op het werk worden gezet, de titel.

De wederopstanding van Brisbane Roar vertaalde zich in de samenstelling van het A-League Elftal van het Jaar, zoals dat door de Australische spelersvakbond werd gekozen. The Roar is met zeven spelers ruim vertegenwoordigd. Bovendien werd trainer Ange Postecoglou aangewezen als Trainer van het Jaar.

Postecoglou troefde daarmee onder anderen Rini Coolen af. De Nederlandse coach van Adelaide United was wel genomineerd, maar net als bij Central Coast Mariniers-verdediger Patrick Zwaanswijk bleef het daarbij. De Nederlandse eer in het A-League Elftal van Jaar wordt hoog gehouden door Van Dijk.

Bekijk hier al onze video's