Sergio Ramos incasseert nieuwe tegenslag in rampjaar 2021

Reacties

In een toch al buitengewoon ongelukkig kalenderjaar heeft Sergio Ramos (35) dinsdag een nieuwe tik geïncasseerd. De Real Madrid-aanvoerder heeft positief getest op corona.

Sergio Ramos incasseert nieuwe tegenslag in rampjaar 2021
© Pro Shots

Ramos miste de eerste wedstrijd van 2021 vanwege maagproblemen. Het leverde vooraf veel vraagtekens op: kon Real Madrid wel zonder de ervaren verdediger, die de afgelopen jaren behoorlijk onmisbaar was gebleken? Toen de Madrilenen zonder Ramos van Celta de Vigo wonnen, leken alle zorgen onnodig. Maar niemand wist toen nog dat het de opmaat zou zijn voor een aantal dramatische maanden voor de capitán.

Ramos maakte zijn rentree, maar kon Real niet behoeden voor puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen Osasuna (0-0) en uitschakeling in de strijd om de Super Copa tegen Athletic de Bilbao (1-2). Juist op het moment dat Real en in het bijzonder trainer Zinedine Zidane onder druk stonden, ging het weer mis bij Ramos. Hij liep een meniscusblessure op die hem twee maanden aan de kant zou houden. Ramos werd klaargestoomd voor de return tegen Atalanta Bergamo in de achtste finales van de Champions League, waar hij belangrijk was met een rake penalty.

© Pro Shots

Eind maart werd hij 'gewoon' weer opgeroepen voor de Spaanse nationale ploeg. Bondscoach Luis Enrique was voorzichtig met zijn aanvoerder, hij liet Ramos slechts een helft spelen tegen Griekenland en hield hem de hele wedstrijd op de bank tegen Georgië. Voor Enrique was het een mooie kans om wat andere, jongere verdedigers uit te proberen in zijn centrum.

Ramos was daar niet blij mee, hij gaf aan fit genoeg te zijn om te spelen en dus voelde Enrique zich genoodzaakt om hem een handreiking te doen in het derde WK-kwalificatieduel. Ramos mocht vijf minuten voor tijd invallen om interland nummer 180 bij te kunnen schrijven. Hij begon wel voor het eerst in zijn zestien jaar lange interlandcarrière twee keer op rij vanaf de bank.

Het bleek geen overbodige luxe. Tot ergernis van Zidane keerde Ramos toch terug in Madrid met een nieuwe blessure. Door die hamstringkwetsuur ontbreekt hij in een cruciale fase. Hij miste al het Champions League-duel met Liverpool en de Clásico tegen Barcelona en is voorlopig nog niet terug. Vervelend voor Zidane is dat hij bij de return tegen Liverpool ook niet over Raphaël Varane, Dani Carvajal en Lucas Vázquez kan beschikken.

Dinsdag werd duidelijk dat Ramos nu dus ook nog is besmet met het coronavirus, wat de revalidatie van zijn blessure niet makkelijker zal maken. Real zal de Champions League-missie en de bloedstollende Spaanse titelrace voorlopig moeten vervolgen zonder zijn aanvoerder. Ramos deed dit jaar in slechts vier van de negentien wedstrijden van De Koninklijke mee, daarin ging hij twee keer vroegtijdig naar de kant.

Het jaar 2021 is voor Ramos vooralsnog een erg pijnlijk jaar, zeker ook gezien de onderhandelingen over zijn aflopende contract. Ramos ging daar met gestrekt been in. Hij voelt zich onvoldoende gewaardeerd met het voorstel dat de club hem deed: Real wilde zijn verbintenis met één seizoen verlengen, zoals de club altijd doet met spelers boven de dertig.

Ramos stelde echter publiekelijk dat hij nog wel vijf jaar door kon en sloot niet uit dat hij ergens anders zou tekenen, als hem daar wél een meerjarig contract geboden zou worden. Alle fysieke malaise van de afgelopen maanden hebben zijn onderhandelingspositie er niet sterker op gemaakt.

Wo 14 apr. 2021

Zo 18 apr. 2021

Wo 21 apr. 2021

Za 24 apr. 2021

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.