Sensationele zege op Liverpool krijgt zwart randje voor Deulofeu

Reacties

Gerard Deulofeu heeft een zware knieblessure overgehouden aan het thuisduel van Watford met Liverpool. De 25-jarige Spanjaard staat daardoor waarschijnlijk een halfjaar aan de kant.

Sensationele zege op Liverpool krijgt zwart randje voor Deulofeu
© Pro Shots

Het ging voor Deulofeu acht minuten voor rust mis in een duel met Virgil van Dijk, waarna hij het veld per brancard verliet. Meteen werd gevreesd voor een zware blessure en maandagavond bevestigde de Premier League-club dat de viervoudig international de voorste kruisband en meniscus in zijn rechterknie heeft gescheurd.

'Helaas voor hem en ons, tonen de scanresultaten aan dat hij waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld zal zijn', aldus Watford-manager Nigel Pearson. Over het algemeen staat voor een kruisbandblessure een herstelperiode van zes tot negen maanden, waardoor Deulofeu pas in de loop van volgend seizoen wordt terugverwacht.

De zware blessure is een smet op de sensationele 3-0 overwinning van zaterdag. Liverpool had tot het bezoek aan Vicarage Road 26 van de 27 competitieduels gewonnen, alleen op bezoek bij Manchester United werd het gelijk. Watford beroofde de koploper van de Premier League op hardhandige wijze van zijn ongeslagen status.

'Het wordt een hele zware tijd voor Geri en we wensen hem het beste', reageerde aanvoerder Troy Deeney, die zelf dit seizoen ook weken aan de kant stond met een knieblessure. 'Ik zei tegen hem tijdens de rust: "We gaan dit voor je winnen", en gelukkig deden we dat, gelukkig ben ik een man van mijn woord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.