Sensationele Salah houdt Roma in het spoor van Juve

AS Roma heeft de tweede plaats in de Serie A heroverd door een 3-0 zege op Bologna. Mohamed Salah nam de hele doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Roma, waar Kevin Strootman in de basis stond, kwam in de dertiende minuut met meer geluk dan wijsheid op voorsprong. Op aangeven van Diego Perotti nam Mohamed Salah het doel onder vuur met een laag schot. Bologna-doelman Angelo Da Costa leek redding te brengen, maar vlak voordat hij de bal uit de hoek wilde tikken veranderde ploeggenoot Adam Masina de bal dusdanig van richting dat hij kansloos was.

In de 63ste minuut maakte Salah er 2-0 van, toen hij na een pass van Strootman aan de buitenspelval ontsnapte en de bal in de verre hoek achter Da Costa plaatste. De Egyptenaar kreeg zelfs een (valse) hattrick op zijn naam, want in de 71ste minuut werkte hij de bal van dichtbij opnieuw in het doel.

Door de overwinning herovert Roma de tweede plaats in de Serie A. Het gat met koploper Juventus bedraagt vier punten; de voorsprong op nummer drie Milan is een punt. Bologna staat vijftiende.