Sensationeel gerucht uit Zwitserland: keert Wenger terug als trainer?

Reacties

Keert Arsène Wenger drie jaar na zijn vertrek bij Arsenal terug in de voetballerij? De 71-jarige Fransman wordt in Zwitserland genoemd als kandidaat voor de vrijgekomen vacature bij de nationale ploeg.

Sensationeel gerucht uit Zwitserland: keert Wenger terug als trainer?
© Pro Shots

Zwitserland moet op zoek naar een nieuwe bondscoach nu Vladimir Petkovic na het succesvolle EK, waarop Frankrijk werd uitgeschakeld in de achtste finale, bij Girondins Bordeaux heeft getekend. Nu verschillende kandidaten hebben laten weten dat zij niet open staan voor de klus, is Wenger volgens Blick in beeld gekomen.

Aanvankelijk was Urs Fischer de favoriet om Petkovic op te volgen, maar de trainer van Union Berlin heeft aan Kicker laten weten dat het voor hem niet aan de orde is. Lucien Favre zit na zijn vertrek bij Borussia Dortmund ook zonder werk, maar de 63-jarige Zwitser ziet het niet zitten om deze zomer al terug te keren in de voetballerij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met voormalig FC Basel-trainer Marcel Koller (60) is er nog een ervaren Zwitserse trainer vrij, maar Wenger zou dus ook een optie zijn voor de klus bij de Nati. De tegenwoordig bij de FIFA werkzame Fransman spreekt vloeiend Duits en Engels en ook een beetje Italiaans en zou met zijn ruime ervaring in het topvoetbal een droomoplossing zijn.

Of het daadwerkelijk zover komt, is nog de vraag. Feit is wel dat er haast bij is geboden. Net als het Nederlands elftal, waar de officiële bevestiging van de komst van Louis van Gaal nog op zich laat wachten, staan ook voor Zwitserland de WK-kwalificatieduels met Griekenland, Italië en Noord-Ierland in september al snel voor de deur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Zwitserland
Meer over Zwitserland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.