Bordeaux strooit zout in Franse EK-wond met presentatie kwelgeest

Reacties

Girondins Bordeaux heeft Vladimir Petkovic gepresenteerd als nieuwe trainer. De manier waarop dat gebeurde, leidde tot gemengde reacties in Frankrijk.

Bordeaux strooit zout in Franse EK-wond met presentatie kwelgeest
© Pro Shots

Petkovic is na het succesvolle EK gestopt als bondscoach van Zwitserland. Het hoogtepunt voor de Zwitsers, die in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Spanje, tijdens het eindtoernooi was de zege op Frankrijk in de achtste finale. Bordeaux probeert zijn supporters enthousiast te maken: de regisseur achter die stunt van jewelste is naar de club gehaald.

In een speciaal filmpje worden herinneringen opgehaald aan de fantastische avond voor de Zwitsers en het drama voor Frankrijk. 'Een treurige avond voor ons en een magisch moment voor de Zwitsers. We konden ons onmogelijk voorstellen dat onze spelers uitgeschakeld zouden worden in de achtste finale. Maar er was een coach die er van begin tot einde in geloofde. Een coach die geloofde dat de prestatie mogelijk was. En als supporters houden we uiteindelijk van dit soort stunts', zegt de voice-over onder meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Petkovic begint aan zijn eerste klus in Frankrijk. De 57-jarige Zwitser was voor zijn periode als bondscoach twee jaar trainer van Lazio. Hij staat voor een mooie uitdaging bij Bordeaux, dat vorig seizoen twaalfde werd in de Ligue 1. Petkovic heeft een driejarig contract getekend.

Bij de club was het onlangs nog erg onrustig nadat een grootaandeelhouder zich terugtrok. Een degradatie naar de Ligue 2 dreigde door financiële problemen, maar de zesvoudig kampioen van Frankrijk ging met succes in beroep tegen die straf. De club is inmiddels overgenomen en de Spaans-Luxemburgse zakenman Gérard Lopez is de nieuwe eigenaar. Een grote investering in de selectie is er nog niet geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.