Seizoenstart is droom voor Excelsior, maar nachtmerrie voor Vitesse

Reacties

Excelsior heeft vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen versloeg op eigen veld Vitesse, dat een historisch slechte start aan het seizoen kent.

Seizoenstart is droom voor Excelsior, maar nachtmerrie voor Vitesse
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Excelsior kende vorige week een uitstekende start van het seizoen. De gepromoveerde club won met 0-2 bij SC Cambuur en was uiterst effectief. Waar de ploeg van trainer Henk de Jong kans op kans kreeg, maar niet scoorde, deed Excelsior dat twee keer. Vitesse verloor thuis met 2-5 van Feyenoord en hoopte in Rotterdam de eerste punten van het seizoen te pakken.

De Arnhemmers kregen tegen Feyenoord vijf doelpunten tegen en de verdediging bleek ook tegen Excelsior nog niet op orde. Na een klein kwartier was het Reda Kharchouch die de score opende. Na een ingooi vanaf de rechterkant nam de spits de bal aan, draaide hij weg van de verdedigers in de buurt en tikte hij binnen. De defensie van Vitesse stond erbij en keek ernaar.

Dat was ook het geval bij de 2-0 die Kharchouch een dikke vijf minuten later maakte. Marouan Azarkan had een prachtige pass in huis op de aanvaller, die deze zomer overkwam van Sparta Rotterdam. Kharchouch zette het op een lopen en verschalkte doelman Jeroen Houwen met een lobje. Vitesse stelde teleur, maar deed binnen een half uur wel iets terug via Nikolai Baden Frederiksen: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord. Vitesse hopte nog op een strafschop na een vermeende overtreding op Baden Frederiksen, maar kreeg die niet. De bezoekers ontsnapten daarna aan de 3-1. Melle Meulensteen lette niet goed op Kenzo Goudmijn kon scoren. Zijn inzet was echter te zwak.

Tweede helft
In de tweede helft was Vitesse-trainer Thomas Letsch er na ruim een uur klaar mee. Hij bracht Thomas Buitink voor Ferro en wisselde zo een verdediger voor een aanvaller. De oefenmeester stapte af van het systeem met vijf verdedigers, maar kreeg daarna wel het deksel op de neus. Weer had Kharchouch een rol bij het maken van een goal. Deze keer hield hij het overzicht, legde hij af op Goudmijn en zag hij zijn ploeggenoot de 3-1 maken.

In de slotfase werd het nog erger voor Vitesse. Door een goal van invaller Buitink ging in de slotfase nog een streep vanwege buitenspel, waar de VAR uitsluitsel over gaf. In de extra tijd kreeg Sondre Tronstad na inmenging van de VAR een directe rode kaart voor een harde overtreding op invaller Luuk Admiraal.

Voor Vitesse was het voor het eerst in de clubhistorie dat er acht tegendoelpunten worden geslikt in de eerste twee wedstrijden van een Eredivisie-seizoen. De Arnhemmers krijgen volgende week de volgende kans om punten te pakken, thuis tegen SC Heerenveen. Excelsior is in ieder geval een paar uur de koploper van de Eredivisie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Excelsior Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.