Seedorf maakt geweldige goal in benefietwedstrijd op Stamford Bridge

Clarence Seedorf is inmiddels 47 jaar oud, maar nog topfit en het voetballen zéker niet verleerd. Zaterdag bewees hij dat met een prachtige goal en een glansoptreden in een benefietwedstrijd. Seedorf werd verkozen tot Man of the Match.

© Sky Sports

Op Stamford Bridge wordt rondom de Game4Ukraine geld ingezameld voor de wederopbouw van getroffen scholen in Oekraïne tijdens de invasie van Rusland. Andriy Shevchenko en Arsenal-back Oleksandr Zinchenko hebben voor dit duel allebei een gelegenheidsteam samengesteld. Seedorf doet mee in het team van zijn oude ploeggenoot bij AC Milan: Shevchenko dus.

Team Zinchenko kwam op voorsprong, dankzij een goal van Mark Noble, maar een paar minuten voor rust zorgde Seedorf op geweldige wijze voor de gelijkmaker. De KNVB-commissaris draaide kort voor het vijandelijke strafschopgebied handig weg en liet Jens Lehmann vervolgens kansloos met een knal in de bovenhoek: 1-1.

In de tweede helft scoorden allebei de ploegen nog één keer (Darijo Srna voor Team Zinchenko en William Gallas voor Team Shevchenko), waardoor het benefietduel in een 2-2 gelijkspel eindigde. Seedorf had het duidelijk naar zijn zin op het Londense gras en was bijzonder bedrijvig. De Nederlander werd vlak voor tijd benoemd tot Man van de Wedstrijd.