Scorende Promes kan titelhoop Spartak niet levend houden

Reacties

Spartak Moskou lijkt een nieuw kampioenschap in de Russische Premjer-Liga te kunnen vergeten. Ondanks een goal van topscorer Quincy Promes verloor de titelhouder zondag met 2-1 van Ural.

Scorende Promes kan titelhoop Spartak niet levend houden

Promes schoot pas in blessuretijd de aansluitingstreffer op het bord, nadat Eric Bicfalvi en Othman El Kabir (het jongere broertje van ex-NEC'er Moestafa El Kabir) Ural op een verrassende voorsprong hadden gezet. El Kabir leverde overigens ook de assist bij de 1-0. Na de treffer van Promes was er voor Spartak niet meer voldoende tijd om de gelijkmaker te produceren en zo leed de ploeg van Massimo Carrera de eerste competitienederlaag sinds 19 augustus (!).

Ondanks de maandenlange ongeslagen reeks in eigen land, lijkt Spartak na deze zeperd nu wel kansloos voor het prolongeren van de landstitel. Met nog vier speelronden te gaan heeft de regerend landskampioen vijf punten minder dan koploper Lokomotiv Moskou, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft. Lokomotiv speelt woensdag de inhaalwedstrijd tegen Akhmat Grozny.

Na zijn hattrick van vorige week tegen Anzhi Makhachkala en het doelpunt van zondagmiddag staat Promes dit seizoen op veertien competitietreffers. Daarmee is de Nederlander topscorer van de Premjer-Liga: achtervolger Fedor Smolov van FK Krasnodar staat op twaalf doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.