Promes steelt de show bij Spartak met hattrick en wereldgoal

Quincy Promes heeft zich zondagavond in de Russische competitie laten kronen tot de absolute uitblinker van Spartak Moskou. De ex-aanvaller van Go Ahead Eagles en FC Twente tekende op bezoek bij Anzhi Makhachkala (1-4 winst) voor een razendsnelle hattrick, waarbij met name zijn tweede treffer van waanzinnige schoonheid was.

Op aangeven van Sofiane Hanni stond de Oranje-international na nog geen tien minuten volledig vrij om van dichtbij de 0-1 in het lege doel te schuiven. De tweede treffer van de aanvaller was vijf minuten later echter het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Promes stoomde op, zocht (en vond) de ruimte voor een schot, waarna hij de bal van net buiten het strafschopgebied weergaloos de kruising in joeg (video onder).

Toen Spartak in de 27ste minuut vervolgens een penalty kreeg te nemen, bestond er geen enkele twijfel over de vraag wie het cadeautje mocht uitpakken. Promes benutte het buitenkansje, waardoor hij nog binnen het halfuur zijn hattrick had gecompleteerd. De 1-3 van Juan Lescano tien minuten voor rust was een klein smetje op het feestje van Promes, tien minuten ná de pauze herstelde Ilya Kutepov de marge van drie treffers. Die 1-4 bleek ook meteen de eindstand.

Ondanks de simpele zege blijven Promes en co in de achtervolging. Lokomotiv Moskou gaat aan kop met 52 punten uit 24 duels, Spartak heeft twee punten minder én een wedstrijd meer gespeeld. CSKA heeft ten opzichte van Spartak zes punten en twee duels minder. Wel is Promes (die nu dertien keer heeft gescoord) nu topscorer van Rusland.