Scorende Nieuwkoop belangrijk bij nieuw mirakel van dé stuntploeg van Europa

Union Sint-Gillis, de verrassende koploper van de Belgische Jupiler Pro League, heeft zaterdag ondanks een 0-2 achterstand tegen Cercle Brugge weer drie punten gepakt. Dat was mede te danken aan Bart Nieuwkoop, die zijn tweede goal van dit seizoen maakte voor de stuntploeg.

Union Sint-Gillis
3 - 2
Cercle Brugge

Union promoveerde in het afgelopen seizoen naar het hoogste niveau van België en verrast daar vriend en vijand, door halverwege het voetbaljaar de ranglijst aan te voeren. Zaterdag leek de lijstaanvoerder dan weer eens onderuit te gaan, toen Cercle Brugge met een 0-2 voorsprong ging rusten. Edgaras Utkus en Rabbi Matondo maakten de doelpunten voor de bezoekers.

Helemaal verdiend was de riante voorsprong voor Cercle Brugge niet, want Union had voor rust al de nodige kansen gehad. Cercle-doelman Thomas Didillon hield zijn ploeg echter lang op de been. Tien minuten in de tweede helft werd de Fransman dan alsnog geklopt, door Kaoru Mitoma, en een kwartier voor tijd zorgde Nieuwkoop voor de gelijkmaker. De verdediger scoorde uit een ouderwetse kluts: hij probeerde het drie keer voordat hij eindelijk succesvol was.

Voor Nieuwkoop betekende dit zijn tweede doelpunt van het seizoen, nadat hij eerder al trefzeker was in de 4-0 overwinning op Charleroi. De goal van de Nederlander hielp Union nu opnieuw aan een zege, want in blessuretijd betekende een eigen doelpunt van Jesper Daland de 3-2. Union heeft nu weer zeven punten meer dan Club Brugge, dat zondag nog wel in actie komt tegen Anderlecht.