Scorende Campbell heeft ineens weer toekomst bij Arsenal

Reacties

Joel Campbell heeft na vier jaar zijn langverwachte, eerste competitietreffer gemaakt voor Arsenal tegen Swansea City (0-3). De Costa Ricaanse spits kreeg na afloop lovende kritieken van manager Arsène Wenger.

Scorende Campbell heeft ineens weer toekomst bij Arsenal

De 23-jarige spits kwam in 2011 naar Londen, waar hij aanvankelijk geen werkvergunning kreeg en zich moest laten verhuren om aan speeltijd toe te komen. Nadat hij met zijn land indruk had gemaakt op het WK 2014, kwam hij aanvankelijk nog steeds niet voor in de plannen van Wenger en werd hij voor de vierde keer verhuurd. Door acht blessures in de A-selectie kreeg hij zaterdag plotseling een basisplaats, die hij bekroonde met de derde treffer (0-3).

Het was 'nu of nooit' voor de aanvaller, zei Wenger voorafgaand aan het duel met Swansea. En Campbell (foto) stelde ook zeker niet teleur in zijn ogen tijdens het eerste competitieduel van de Londenaren waarin hij aan de aftrap mocht verschijnen. 'Ik ben gecharmeerd van zijn werklust en zijn waarde voor het team. Dat hij nu laat zien dat hij ook een afmaker is, geeft hem een kans. Hij is nog steeds een jonge speler, die lang moest wachten op speeltijd. Hij is inmiddels aangepast aan het Europese voetbal en heeft in verschillende competities gespeeld.'

Wenger was ook zeer tevreden over het spel van zijn ploeg in Wales. 'Ze pakten vorig jaar nog zes punten van ons, dus deze overwinning bevestigt dat we stappen hebben gemaakt. Technisch waren we op ons best. Toen we in de tweede helft het tempo opvoerden, kregen ze het steeds moeilijker.' Na treffers van Olivier Giroud, Laurent Koscielny en Campbell stonden The Gunners virtueel zelfs even bovenaan in de Premier League, maar concurrent Manchester City (eveneens 25 punten) won op de valreep ook.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.