Scorende Bale brengt Zidane niet op andere gedachten

Reacties

Gareth Bale zorgde in de oefenwedstrijd van Real Madrid tegen Arsenal voor de ommekeer, door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. Zinedine Zidane is blij voor de Welshman, maar is niet op andere gedachten gebracht: Bale kan wat hem betreft nog steeds vertrekken.

Scorende Bale brengt Zidane niet op andere gedachten

Afgelopen weekend ontbrak Bale in de wedstrijdselectie van Real voor het oefenduel met Bayern München, volgens Zidane omdat de club bezig was met een transfer. De coach kon toen niet bevestigen dat het vertrek van Bale nu echt aanstaande is, maar de Franse trainer liet wel weten dat hij dit hoopte. 'Als het morgen allemaal rond is, zou dat alleen maar beter zijn.'

Jonathan Barnett, de zaakwaarnemer van Bale, reageerde woedend op de woorden van Zidane. De coach vond dat dan weer belachelijk en claimde dat Bale zelf had aangegeven dat hij niet wilde spelen tegen Bayern. Tegen Arsenal wilde de vleugelflitser wel weer meedoen. Bale mocht bij een 0-2 achterstand invallen en bewees met een treffer zijn waarde voor De Koninklijke.

Zidane bleek na afloop van de wedstrijd, die Real na strafschoppen won, niet bijzonder onder de indruk. 'Gareth heeft goed gespeeld en ik ben blij voor hem. Zoals ik blij ben voor al mijn spelers', vertelde de oefenmeester. 'Gareth is nog steeds bij ons en we blijven werken. Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Hij wilde nu spelen en in de vorige wedstrijd niet.'

'Ik heb niet met hem gesproken', vervolgde Zidane, die daarmee nog maar eens bevestigt dat de coach en speler elkaar zoveel mogelijk negeren. 'Hij heeft normaal getraind en daarom speelde hij nu mee. Er is niets veranderd. Jullie weten precies hoe de situatie is.' Real speelt komende vrijdag nog in de Verenigde Staten tegen Atlético Madrid en vervolgt de voorbereiding vervolgens in Duitsland, waar het meedoet aan de strijd om de Audi Cup. De eerste wedstrijd op dat oefentoernooi is tegen Bale's oude club Tottenham Hotspur.

'Het idee bij Real was dat Bale de Ballon d'Or zou gaan winnen'
Bekijk hier al onze video's
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.