Schuurs meest opvallende naam in voorselectie Nederlands elftal

Reacties

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen (4 september) en Italië (7 september) is bekend. En daarin is plek voor Perr Schuurs.

Schuurs meest opvallende naam in voorselectie Nederlands elftal
© Pro Shots

De twintigjarige verdediger van Ajax is de enige nieuwe naam in de eerste voorselectie na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona, die tijdelijk wordt vervangen door Dwight Lodeweges. Daarnaast is er op de 32-koppige lijst ook plek voor PSV'er Mohamed Ihatteren en het AZ-duo Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. Zij wachten nog op hun debuut voor Oranje, maar zaten wel eens bij de voorselectie.

De laatste wedstrijden van het Nederlands elftal dateren alweer van november vorig jaar, toen de laatste twee EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (0-0) en Estland (5-0) werden gespeeld. Nederland verzekerde zich destijds van een ticket voor het inmiddels uitgestelde EK en kwam sindsdien niet meer in actie, omdat er in maart en juni geen interlandvoetbal mogelijk was door de coronacrisis.

Wel stelde Koeman in maart nog een voorselectie samen voor de oefenduels met de Verenigde Staten en Spanje, dat nu in november de sparringpartner van Oranje is. Het was meteen de laatste concrete daad van de bondscoach, die het Nederlands elftal verlaat voor zijn droombaan bij Barcelona. Wie de nieuwe trainer van de Catalanen opvolgt als bondscoach, is nog niet bekend.

Ten opzichte van de voorselectie in maart ontbreken Patrick van Aanholt en Matthijs de Ligt. Beide verdedigers staan lang aan de kant door schouderblessures. Voorin staan Steven Berghuis en Justin Kluivert er niet tussen. De aanvaller van Feyenoord is nog op de weg van een longinfectie, de aanvaller van AS Roma kwam de laatste tijd weinig aan spelen toe in de Serie A.

Achterin staat daar de rentree van Joël Veltman, deze zomer verkast van Ajax naar Brighton & Hove Albion, tegenover. Ook Memphis Depay en Steven Bergwijn zijn na hun blessures weer terug, dat geldt nog niet voor PSV-aanvaller Donyell Malen. Ook Kenny Tete, Memphis' ploeggenoot bij Olympique Lyon, vindt zichzelf terug op de lijst, net als Tonny Vilhena (FK Krasnodar). 

voorselectie nederlands elftal

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Perr Schuurs (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Myron Boadu (AZ), Mohamed Ihattaren (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

programma oranje 2020

Datum Tegenstander Soort interland
04/09/2020 Polen (thuis) Nations League
07/09/2020 Italië (thuis) Nations League
07/10/2020 Mexico (thuis) Oefenduel
11/10/2020 Bosnië en Herzegovina (uit) Nations League
14/10/2020 Italië (uit) Nations League
11/11/2020 Spanje (thuis) Oefenduel
15/11/2020 Bosnië en Herzegovina (thuis) Nations League
18/11/2020 Polen (uit) Nations League
Poll (gesloten) Wie moet de nieuwe bondscoach van Oranje worden?
  • 27% Louis van Gaal (3.362 stemmen)
  • 24% Peter Bosz (3.004 stemmen)
  • 8% Frank de Boer (1.049 stemmen)
  • 9% Henk ten Cate (1.069 stemmen)
  • 3% Phillip Cocu (362 stemmen)
  • 3% Ralf Rangnick (325 stemmen)
  • 4% Jürgen Klinsmann (539 stemmen)
  • 7% Mauricio Pochettino (868 stemmen)
  • 0% Leonardo Jardim (51 stemmen)
  • 2% Hein Vanhaezebrouck (203 stemmen)
  • 12% iemand anders, namelijk... (1.520 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.