Schrik slaat FC Porto-spelers om het hart na horrorbotsing

Het competitieduel tussen Belenenses en FC Porto is donderdagavond op een vervelende manier geëindigd. Porto-rechtsback Nanu lag na een botsing met doelman Stanisav Kritsyuk minutenlang bewusteloos op het veld.

Belenenses
Belenenses
0 - 0
FC Porto
FC Porto

Nanú rende in de 85ste minuut het strafschopgebied van Belenenses in na een lange bal vanaf de linkerkant. Daar kwam de international van Guinee-Bissau hard in botsing met de uitkomende Kritsyuk, die het hoofd van de 26-jarige verdediger hard raakte nadat hij de bal had weggebokst.

Nanú bleef op de penaltystip bewusteloos liggen en meteen riepen verschillende spelers van Porto om medische hulp vanaf de zijlijn. De schrik zat er goed in. Bij sommigen stonden de tranen zelfs in de ogen. Uiteindelijk was de rechtsback alweer bij bewustzijn toen hij in een ambulance werd afgevoerd.

Dat meldde Porto althans in een statement na afloop van het competitieduel, dat in 0-0 eindigde. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Nanu een hersenschudding en letsel aan zijn ruggengraat heeft opgelopen. Het geruststellend nieuws was dat zijn situatie stabiel was en dat de rechtsback bij kennis was en zijn besef van tijd terug had.

Penalty
Bij Porto vochten opluchting en woede over de arbitrage na afloop om voorrang. 'Ik wil allereerst Nanú een spoedig herstel wensen, de dokters zeiden me dat hij alweer bij bewustzijn was', vertelde routinier Pepe tegen Sport TV. 'Er werd ons door die actie een speler ontnomen die erg goed in de wedstrijd zat, ik vond het zelfs een penalty.'

De 37-jarige verdediger constateerde dat bij de concurrentie de bal voor lichtere vergrijpen op de stip ging. 'Met alles dat er gebeurt in Portugal worden de scheidsrechters beïnvloed en dat maakt het moeilijk voor hen om beslissingen te nemen. Het is een duidelijke penalty, maar scheidsrechters moeten er de persoonlijkheid voor hebben.'