KNVB start pilot: extra wissel mogelijk bij vermoeden hersenschudding

Reacties

Vanaf de komende speelronde bestaat in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie de mogelijkheid een zesde wissel toe te passen. Die mag worden doorgevoerd bij het vermoeden van een hersenschudding.

KNVB start pilot: extra wissel mogelijk bij vermoeden hersenschudding
© Pro Shots

De KNVB heeft groen licht gegeven voor een pilot, waarbij een speler ook na het gebruiken van de vijf wissels mag worden vervangen. Dat gebeurt in het geval er een vermoeden bestaat dat er sprake is van een hersenschudding. De clubarts is ervoor verantwoordelijk dat deze speler het veld verlaat.

'Iedere clubarts heeft wel eens meegemaakt dat een speler mogelijk een hersenschudding heeft opgelopen', zegt Edwin Goedhart, bondsarts van de KNVB en oud-clubarts van Ajax, AZ en Vitesse. 'Ter bescherming van de spelers is het noodzakelijk om hier dan heel voorzichtig mee om te gaan. Als een speler opnieuw een tik krijgt, kan hij behoorlijk ernstige schade oplopen. Alleen al daarom voorziet de pilot in een behoefte. Hoewel het oplopen van hersenschuddingen bij spelers geen schering en inslag is, is de afspraak duidelijk: als er een vermoeden bestaat van een hersenschudding, gaat de speler eraf.'

De KNVB heeft ingestemd met de pilot na overleg met de Eredivisie CV, de CED en de VVCS. Het geldt ook voor de strijd om de TOTO KNVB-Beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.