Schreuder ziet in Ajax-transfer de ambitie van Bergwijn terug

Reacties

Steven Bergwijn keert met Ajax terug op de Nederlandse velden. Het tekent in de ogen van trainer Alfred Schreuder de ambitie van de Oranje-international.

Schreuder ziet in Ajax-transfer de ambitie van Bergwijn terug

Bergwijn laat met zijn overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax de Premier League achter zich om terug te keren in de Eredivisie. In de ogen van Schreuder is dat allerminst een gebrek aan dadendrang. 'Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken', zegt hij op de Ajax-website.

De trainer prijst zich uitermate gelukkig met Bergwijn. 'Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie.'

Bergwijn werd geboren in Amsterdam en als jeugdig talent opgepikt door Ajax. Daar kwam hij uit in een lichting met onder andere Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Al op jonge leeftijd maakte Bergwijn echter de overstap naar PSV. Daar brak hij door in het betaalde voetbal. Tweeënhalf jaar geleden pikte Spurs hem op in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.