Kogel door de kerk: Ajax strikt Bergwijn voor recordbedrag

Reacties

Steven Bergwijn is speler van Ajax. De international van het Nederlands elftal kwam woensdag door de medische keuring en wordt definitief overgenomen van Tottenham Hotspur. In de Johan Cruijff Arena tekent Bergwijn een contract tot medio 2027.

Kogel door de kerk: Ajax strikt Bergwijn voor recordbedrag

Ajax maakt melding van een transfersom van 31,25 miljoen euro. De aanvaller van Oranje was al enige tijd akkoord met Ajax, maar moest lang wachten tot de clubs er uit kwamen. Dat gebeurde zondag toen de clubs tot een mondeling akkoord kwamen.

Bergwijn werd geboren in Amsterdam en als jeugdig talent opgepikt door Ajax. Daar kwam hij uit in een lichting met onder andere Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Al op jonge leeftijd maakte Bergwijn echter de overstap naar PSV. Daar brak hij door in het betaalde voetbal. Tweeënhalf jaar geleden pikte Spurs hem op in Eindhoven.

Door de transfer is Bergwijn in een klap Ajax' recordaankoop aller tijden. Die eer was sinds anderhalf jaar geleden Sébastien Haller toebedeeld. Hij werd destijds gekocht voor 22,5 miljoen euro van West Ham United. Bergwijn gaat fors over dat bedrag heen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.