Ajax akkoord met Spurs over recordtransfer Bergwijn

Reacties

Er is eindelijk witte rook op komst in Amsterdam. Ajax heeft na lang onderhandelen zondagavond dan toch een mondeling akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over de transfer van Steven Bergwijn. De 24-jarige aanvaller zal voor dertig miljoen euro overkomen en een contract voor vijf jaar tekenen, melden bronnen rond de Amsterdamse club.

Ajax akkoord met Spurs over recordtransfer Bergwijn
© Pro Shots

Ajax was met Tottenham al geruime tijd in de slag om een overgang van Bergwijn mogelijk te maken. De landskampioen dacht aanvankelijk aan een transfersom van 25 miljoen euro, maar Spurs zette in op dertig miljoen euro, hetzelfde bedrag dat de club in januari 2020 voor Bergwijn aan PSV betaalde.

De mondelinge overeenstemming tussen de clubs moet in de komende dagen tot een definitieve transfer leiden, waarbij Bergwijn medisch gekeurd zal worden in Amsterdam. Onlangs bereikte de speler zelf al in hoofdlijnen een akkoord met Ajax. Met de transfersom van dertig miljoen euro wordt Bergwijn de duurste speler uit de Amsterdamse clubgeschiedenis. Dat record stond op naam van Sébastien Haller, voor wie de Amsterdammers anderhalf jaar geleden 22,5 miljoen euro betaalden aan West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.