Schorsing zonder te spelen: straf voor tunnelschreeuwer Illarramendi

Reacties

Real Sociedad moet het bij de strijd om Europees voetbal in de komende twee duels zonder Asier Illarramendi doen. De dertigjarige middenvelder misdroeg zich tegen Real Madrid, terwijl hij niet eens bij de selectie zat.

Schorsing zonder te spelen: straf voor tunnelschreeuwer Illarramendi
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De voormalige controleur van Real Madrid zat zondag bij de wedstrijd tussen zijn Sociedad en de Madrilenen op de tribune vanwege een bovenbeenblessure. Vanaf daar zag hij hoe de bezoekers niet mochten klagen over het optreden van de VAR. De gelijkmaker van Sociedad werd afgekeurd wegens buitenspel. De videoscheidsrechter oordeelde dat Mikel Merino, die buitenspel stond, in de baan van het rake schot van Adnan Januzaj stond. Het was een omstreden beslissing die veel stof deed opwaaien in Spanje.

Ook was er bij de Basken frustratie over de 0-2 van Real Madrid. Karim Benzema leek de bal met zijn bovenarm te controleren voordat hij de marge verdubbelde. De VAR keek er naar en greep hier niet in. De aansluitingstreffer van Merino was onvoldoende voor Sociedad om nog een nederlaag te voorkomen.

In de spelerstunnel zocht Illarramendi de arbitrage op, zo is te lezen in het disciplinaire rapport van La Liga. 'Je bent een ramp!', zou hij onder meer naar scheidsrechter Xavier Estrada Fernández hebben geschreeuwd. De arbiter nam dat op in zijn wedstrijdrapport en dat leidde tot een schorsing van twee duels.

Zidane
Real-coach Zinedine Zidane liet dinsdag nog blijken moe te worden van de voortdurende ophef rond zijn ploeg en voor- en nadelen in de Spaanse titelstrijd. 'De ene dag gaat het over het wedstrijdprogramma, de andere gaat het over de scheidsrechters. Het is altijd wel iets', zei de Fransman, die met De Koninklijke woensdagavond de koppositie in Spanje weer kan overnemen van Barcelona. Dan moet er gewonnen worden van Real Mallorca.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.